• 瀏覽: 406,584
  • 回覆: 1,454
  • 追帖: 8
+36
本主題由 YanNessIsMe 於 2023-6-3 23:19 關閉
而家林鄭做咗太平紳士,係咪好似睇戲咁要去監獄聽意見。

咁如果有wc有要求時,林鄭會點幫佢哋呢?

引用:
原帖由 CK.STEVEN 於 2022-9-20 07:41 發表
而家林鄭做咗太平紳士,係咪好似睇戲咁要去監獄聽意見。

咁如果有wc有要求時,林鄭會點幫佢哋呢?
你呢個提議可以考慮一下。

做乜而家無人講隻珍寶海鮮舫下場係點?

班保育撚個熱度就只係得二星期,好撚耐咯

一個只懂叫口號特首

香港人:有條生路行下,0+3

特首話:不躺平

口水佬:咁都叫不躺平?係咪即係話有人中就去醫等於不躺平

或者咁講啦,特首掘坑姐

來至同一公司嘅出品,內容又豈有不同?唯一分別只係一公一乸

當然過大於功啦,疫情損失咁多人命黑暴破壞咁多公交設施,篇文好美化到佢咁...

引用:
原帖由 上環 於 2022-9-23 18:45 發表
香港人:有條生路行下,0+3

特首話:不躺平

口水佬:咁都叫不躺平?係咪即係話有人中就去醫等於不躺平

或者咁講啦,特首掘坑姐
樓主點睇現時0十3的防疫政策?

引用:
原帖由 天下壹 於 2022-10-4 13:43 發表

樓主點睇現時0十3的防疫政策?
等於躺平左咯,而家班高官把口話唔躺平,實則就係躺平,唔好講李特首啦

就算而家你問到大陸D高官,佢地一樣會話香港無躺平,我又係個句,官腔說話我地識條鐵咩

但你睇睇而家香港D人,或者係某D機構,已經開始左跟隨躺平,你留意下無記D大型節目

而家已經唔駛一班坐埋都帶口罩!

再講0+0只係遲早問題,相信唔會好耐就會實行,呢個一直都係希望經濟復甦要做既事

但只係同外國通到關,如果要全面復甦,攪唔掂大陸通關的話,香港一樣無運行

而家通外國關就止下小小血,但長期就一定要通大陸關,唔係既話,香港真係會變窮港

到時候,窮港不是夢

最後講多句,而家全個中國都幫緊香港講緊一個大話(香港無躺平)

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-4 15:23 發表

等於躺平左咯,而家班高官把口話唔躺平,實則就係躺平,唔好講李特首啦

就算而家你問到大陸D高官,佢地一樣會話香港無躺平,我又係個句,官腔說話我地識條鐵咩

但你睇睇而家香港D人,或者係某D機構,已經開始左跟隨躺平,你留意下無記D大型節目

而家已經唔駛一班坐埋都帶口罩!

再講0+0只係遲早問題,相信唔會好耐就會實行,呢個一直都係希望經濟復甦要做既事

但只係同外國通到關, ...
那樓主是贊同還是不贊同?

引用:
原帖由 天下壹 於 2022-10-4 15:34 發表

那樓主是贊同還是不贊同?
我梗係唔讚同,原因好簡單,我重未中新冠,佢而家躺平,即係我地係度等中

但我唔讚同都無用,唯有博中左係輕症,無辦法,至於經濟方面唔關我事啦

我呢D退左休,日日等運到的人,自己預計捱多十零年就瓜老親,所有既野

留番比下一代人去諗啦

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-4 15:47 發表

我梗係唔讚同,原因好簡單,我重未中新冠,佢而家躺平,即係我地係度等中

但我唔讚同都無用,唯有博中左係輕症,無辦法,至於經濟方面唔關我事啦

我呢D退左休,日日等運到的人,自己預計捱多十零年就瓜老親,所有既野

留番比下一代人去諗啦
唉!都唔知新政府點解咁做?

引用:
原帖由 天下壹 於 2022-10-4 15:51 發表

唉!都唔知新政府點解咁做?
自從2月第五波黎到,林鄭政府一攪唔掂呢次疫情後,大陸都已經決定香港要躺平

而家李特首只係做執行人,唔係大陸唔想救香港,而係救唔到,香港礙於一國二制

好多事插唔到手,而重點係香港黃人太多,實施唔到全城圍封,只有盡做

但係盡做係無用的,咪做成左而家的口講唔躺平,但實際躺平呢個形態

無法,平常心啦!

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-4 15:47 發表

留番比下一代人去諗啦
避免人多地方,拒絕所有飯局

引用:
原帖由 上環 於 2022-10-4 16:08 發表

自從2月第五波黎到,林鄭政府一攪唔掂呢次疫情後,大陸都已經決定香港要躺平

而家李特首只係做執行人,唔係大陸唔想救香港,而係救唔到,香港礙於一國二制

好多事插唔到手,而重點係香港黃人太多,實施唔到全城圍封,只有盡做

但係盡做係無用的,咪做成左而家的口講唔躺平,但實際躺平呢個形態

無法,平常心啦!
無必要救,由黑暴起魚港已是國家科普教材

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]