• 瀏覽: 406,656
  • 回覆: 1,454
  • 追帖: 8
+36
本主題由 YanNessIsMe 於 2023-6-3 23:19 關閉
引用:
原帖由 上環 於 2022-8-29 18:53 發表
本身都唔想講D咩,不過又見到班蠢撚係度話超哥做得差,我就話點差都差唔過柒婆啦

唔係咩?柒婆都可以比佢地吹到話引蛇,掘坑,而家超哥咪一樣做緊引蛇,掘坑咯

又有問題啊係咪好好笑啊

我一句講晒,做得衰得過柒婆的,就一定係引蛇,掘坑,明未啊,蠢撚
點差都好過上一任
至少比卡超大熱天時肯走出冷氣辧公室
去深水涉視察,走訪劏房,帶埋政務司司長幾個高官
係該區停留兩粒鐘,唔係出巡走馬看花
已經夠晒誠意
歷任特首未做過,佢已經算係邁出重要第一步
一個大官冇咁重官僚氣息,係好既開始
唔係要等到出大問題,至諗到要下鄉裝模作樣話去傾聽民意
十月施政報告出黎,呢個先係重頭戲,睇下佢未來施政計劃再講

殺到上深圳啦,一殺上去即時管控,香港深圳二者的分別,真好再唔係加多句,香港人抵死

https://www.hk01.com/即時中國/809131/深圳爆疫情-地鐵巴士局部停運-福田羅湖全域管控

引用:
原帖由 上環 於 2022-7-3 19:25 發表
林鄭功過尚待來者論定

尚有不到一個月,林鄭月娥就卸任了,近來人們開始談論這位特區首名女行政長官的功過。觀乎上周她最後一次出席立法會答問大會,議員們對她相當客氣。她自己則形容,過去5年驚濤駭浪,相信已交出一張無愧於自己的成績表。筆者認為,林鄭任內最受爭議、影響最深遠的莫過於反修例事件的處理,到底對此如何打分,目前尚未能說清楚。
相信大家都知道塞翁失馬的故事。福禍相倚,未到最後都不知終局。
...
過: 太多, 唔講啦, 太多人數完
功: 成功令香港係唔立23修下, 有國安法, 泛民咁多年搞咁多野, 都唔夠國安法一舖清佢袋
本來泛民唔過火都無咩事, 但梁振英年代已經OVER晒
多謝林謝以不變應萬變處理香港嘅事, 一個陳同佳, 影響整個香港

引用:
原帖由 sclee1209 於 2022-8-30 10:43 發表

點差都好過上一任
至少比卡超大熱天時肯走出冷氣辧公室
去深水涉視察,走訪劏房,帶埋政務司司長幾個高官
係該區停留兩粒鐘,唔係出巡走馬看花
已經夠晒誠意
歷任特首未做過,佢已經算係邁出重要第一步
一個大官冇咁重官僚氣息,係好既開始
唔係要等到出大問題,至諗到要下鄉裝模作樣話去傾聽民意
十月施政報告出黎,呢個先係重頭戲,睇下佢未來施政計劃再講
CY都有 大帶埋一枝筆一本薄!
可惜之後環境變得太惡劣做吾到!

林鄭最大和唯一的功勞就係頂住壓力,拒絕封城強檢。

國務院副總理韓正說:「我們高興看到,一帶一路倡議提出以來,香港積極與共建國家商簽合作協議,開展貿易投資合作,服務標準聯通,國際金融合作與人文交流。在參與及助力『一帶一路』建設上,發揮重要作用,也拓展自身的發展空間,工作是值得充分肯定的。希望香港加強專業服務,打造一帶一路綜合服務平台。香港服務業專業化優勢明顯,發展空間廣闊。我們支持香港保持普通法制度,發展高增值的航運服務業,完善金融服務與合作,為一帶一路建設提供法律、航運、金融等專業服務。

隔離啲傻仔成日話窮港政策

引用:
原帖由 武德鼎 於 2022-8-31 13:06 發表
國務院副總理韓正說:「我們高興看到,一帶一路倡議提出以來,香港積極與共建國家商簽合作協議,開展貿易投資合作,服務標準聯通,國際金融合作與人文交流。在參與及助力『一帶一路』建設上,發揮重要作用,也拓展自身的發展空間,工作是值得充分肯定的。希望香港加強專業服務,打造一帶一路綜合服務平台。香港服務業專業化優勢明顯,發展空間廣闊。我們支持香港保持普通法制度,發展高增值的航運服務業,完善金融服務與合作,為一 ...
好明顯呢個就係香港的作用同優勢,只不過疫情就係要香港人埋單

鬼撚叫香港人要自由,自由就係要付出代價,亞爺都係順應天意

呢個蔡局長,重衰過上一屆個教育局長,上次個唔敢出聲,呢個就講大話唔眨眼

https://www.youtube.com/watch?v=i-Eye2lQYyc

高手過招

日前疫情記者會中,確診個案再次破萬宗。衞生防護中心傳染病處主任張竹君透露,疫苗通行證年齡下限將降至五歲。這表示,5-11歲的小童將要使用有關通行證才可進出一些指定場所,這些小朋友亦需要打兩針。張竹君稱,預計將有大約兩個月過渡期,讓家長有足夠時間帶仔女去打針。

有記者問到,若果這些小朋友無手機點算,張竹君就回答了一個很玄妙的答案:「我知道都有啲人士未必有呢個電話嘅,所以用手機都可以嘅」。這個回答引起網民熱烈討論,有人慨嘆交稅養這些公務員,結果竟是這樣面對公眾。

引用:
原帖由 上環 於 2022-8-29 18:53 發表
本身都唔想講D咩,不過又見到班蠢撚係度話超哥做得差,我就話點差都差唔過柒婆啦

唔係咩?柒婆都可以比佢地吹到話引蛇,掘坑,而家超哥咪一樣做緊引蛇,掘坑咯

又有問題啊係咪好好笑啊

我一句講晒,做得衰得過柒婆的,就一定係引蛇,掘坑,明未啊,蠢撚
一邊係蠢撚,另一邊係癲狗

引用:
原帖由 武德鼎 於 2022-9-16 14:54 發表

一邊係蠢撚,另一邊係癲狗
其實而家睇番晒佢地講野,一直就係呃水吹,就好似疫情話要點打針,點防控

一個話題就可以講足二年以上,而家都重講緊,我地講林鄭都係到佢唔做後已經小講

但佢地真係只要有小小疫情上既事,又可以挖番出黎講,沒完沒了,唔知重以為佢地係精英中的精英

再唔係就只要得閒又講下1450,或者左右紅藍綠,就好似羅家英懷念一下英女皇

又比佢地話佢收二家茶禮,點算

唔通習大大講一句話:習大大又係偽藍

官腔既野我地識條鐵咩

中國國家主席習近平9日就英女王伊利沙伯二世不幸逝世向英國新任國王查理斯三世致唁電。習近平代表中國政府和中國人民並以個人的名義,對伊利沙伯二世女王逝世表示深切的哀悼,向英國王室、政府和人民致以誠摯的慰問。

引用:
原帖由 上環 於 2022-9-18 11:33 發表

其實而家睇番晒佢地講野,一直就係呃水吹,就好似疫情話要點打針,點防控

一個話題就可以講足二年以上,而家都重講緊,我地講林鄭都係到佢唔做後已經小講

但佢地真係只要有小小疫情上既事,又可以挖番出黎講,沒完沒了,唔知重以為佢地係精英中的精英

再唔係就只要得閒又講下1450,或者左右紅藍綠,就好似羅家英懷念一下英女皇

又比佢地話佢收二家茶禮,點算

唔通習大大講一句 ...
最好笑係,一路唱衰復必太,話打左復仔都中,但自己打左科興,都係中,自己都冇得自圓其說😅

引用:
原帖由 eman666 於 2022-9-19 12:47 發表

最好笑係,一路唱衰復必太,話打左復仔都中,但自己打左科興,都係中,自己都冇得自圓其說😅
或者咁樣講啦,自從黑暴後話要藍人團結之外,黑暴消失後已無必要再分顏色

因為對住一班無恥的人,無論黃藍,都只係有理說不清,誰大誰惡誰正確

就係而家香港的真實情況,只要唔犯法,你都吹佢地唔脹,係呢度之前普普講過

時版到而家都只係得一個君子貼,呢樣我都讚成,事實真係咁,玩左咁耐時版

亦睇左呢度d所謂高人的貼咁耐,唯一睇到就係日日呃水吹,咁都叫高人,叫專家

咁唔怪得我都可以係呢個版度有一藉位,我自認無墨水,只不過我又唔會太自認係專家

一般我都係想講自己睇到既事同自己感覺,但比如日日都係個類無乜討論價值的新聞

我都懶得出貼,我又唔係專家,就算真係專家都都爭拗多多啦,何況我地只係吹水佬!

引用:
原帖由 上環 於 2022-9-19 13:13 發表

或者咁樣講啦,自從黑暴後話要藍人團結之外,黑暴消失後已無必要再分顏色

因為對住一班無恥的人,無論黃藍,都只係有理說不清,誰大誰惡誰正確

就係而家香港的真實情況,只要唔犯法,你都吹佢地唔脹,係呢度之前普普講過

時版到而家都只係得一個君子貼,呢樣我都讚成,事實真係咁,玩左咁耐時版

亦睇左呢度d所謂高人的貼咁耐,唯一睇到就係日日呃水吹,咁都叫高人,叫專家

咁唔怪得我都可 ...
有左港區國案法,黃人同法輪撚就唔敢明目張膽出黎搞事
只有想盡方法借題發揮,做一啲幼稚小動作
悼念英女王就係最好例子,白痴都睇得出間接暗諷阿爺,英殖時代多美好
港人仲係懷念英國人統治
只不過係某啲藝人,完全缺乏政治sense,你去悼念等於去湊熱鬧
仲唔正中黃人下懷
而家網路上所謂小粉紅攻擊,真真假假邊個知,有幾多係法輪撚反串?
班仆街而家唯一能做,係網路利用某些事件搞分化
個啲過去吹捧女神,只不過係利用呢個女人作為分化工具
而家事實證明我之前論點係正確
講佢地背後係地產黨動員,有啲抬舉左佢地
直接講就係法輪撚反串
如果唔係邊有咁得閒,日日係度扮專家發文
我呢個被認定係1450,初一,十五至發表下謬論
真係乞米都得

引用:
原帖由 sclee1209 於 2022-9-19 14:39 發表

有左港區國案法,黃人同法輪撚就唔敢明目張膽出黎搞事
只有想盡方法借題發揮,做一啲幼稚小動作
悼念英女王就係最好例子,白痴都睇得出間接暗諷阿爺,英殖時代多美好
港人仲係懷念英國人統治
只不過係某啲藝人,完全缺乏政治sense,你去悼念等於去湊熱鬧
仲唔正中黃人下懷
而家網路上所謂小粉紅攻擊,真真假假邊個知,有幾多係法輪撚反串?
班仆街而家唯一能做,係網路利用某些事件搞分化
個啲過 ...
所以我只係話佢地都係呃水吹,而1450就留番比我地呢d十日或半個月先發一次貼的人做

十日先發一次貼,真係好撚難搵食咯,難得的係有蠢人信,呢d絕對係天才

講番而家的新聞,來來去去都係講政府或政治人物的角力事件,邊有得講對錯

簡單講係玩緊內耗,鬼打鬼都未攪完,邊個做特首都有排攪,香港毒瘤

割完肝癌又到腦癌發作,死未

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]