• 瀏覽: 8,357
  • 回覆: 77
+3
沈西城指著名作家倪匡離世 享年87歲作家沈西城在社交網站貼文,指著名作家倪匡下午逝世,享年87歲。倪匡生於193

倪匡生於1935年,本名倪聰,祖籍浙江寧波鎮海,從事作家、編劇及節目主持人於一身,亦是著名女作家亦舒的兄長,被喻為「香江四大才子」,曾經撰寫多部深受歡迎的科幻小說,包括《衛斯理系列》和《原振俠系列》及《女黑俠木蘭花系列》等。此外,倪匡亦創作超過300多個電影劇本。

偽糠係極品黃屍, 佢又反中又恐中, 一早移民去美國, 但就回流返香港, 佢生前口中念念有詞[支爆], 佢真係死不瞑目.

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news2/local/2447042/沈西城指著名作家倪匡離世-享年87歲

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-7-3 19:10 發表
沈西城指著名作家倪匡離世 享年87歲作家沈西城在社交網站貼文,指著名作家倪匡下午逝世,享年87歲。倪匡生於193

倪匡生於1935年,本名倪聰,祖籍浙江 ...
終於收皮

一個一生反共的共產黨員! 

笑喪啦, 都算留名的在香港多年, 同黃沾在下面繼續鹹濕啦!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-7-3 19:18 發表
笑喪啦, 都算留名的在香港多年, 同黃沾在下面繼續鹹濕啦!
所以佢唔會入天堂

仍然困在香港及著草外逃的黃屍曱甴, 以後又少咗一隻可作膜拜的祖師級曱甴.

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-7-3 19:19 發表

所以佢唔會入天堂
又爛煙, 爛飲, 又爛滾, 又反中, 怎入到天堂

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-7-3 19:20 發表

起碼 hell有豬朋狗友,酒肉朋友

Byebye 廢老黃

享年87歲, 算係咁啦 

我仲以為佢會修訂返佢從前爛爛地的著作
好似
玉女英魂
六指琴魔
紫青雙劍錄
....
..
怎知咁冇手尾喎, 跑了去!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-7-3 19:20 發表

耶撚話只要有錢上帝打鳩佢

偽糠反中又恐中, 但佢就寧願生活在[極權統治]的香港終老而死, 都唔去美國享受自由的子彈.

嘩條友原來入了美國藉, 背叛了中國.

主題標籤 #移民
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]