• 瀏覽: 49,710
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
+39
引用:
原帖由 songsong17 於 2022-7-4 12:23 發表

所以我咪講得無錯,小黃人只識FF...
自己過得差就話黑社會化...
又FF好多人走, 二百幻走左有一成未?
我過得好定差,不礙事!最重要係事實就係事實,不是你三言兩語便可否決的。

你話我知下述是什麼?(相信這只是一小部分吧了)

2019年7月, 大批穿著白衫部分有鄉事及黑社會背景的人士在元朗地區作出無差別隨機襲擊途人及列車乘客,導致多人受傷。而有影片顕示白衫人士持械聚集其間,曾有軍裝警員到場,但在未查詢情況下,快速離開現場;並於白衫人士打人事件發生其間,未見有警方人員到埸阻止事件繼續進行。事後更有立法局議員稱讚施襲者。

2019年12月,一名居於警察宿舍的22歲女子在沙田顯徑邨顯徑郵政局外販運3公斤K仔毒品被捕,扣押半年至2020年5月律政司突然撒控。當時就連裁判官亦已說明法庭文件巳顯示有足夠證據向被捕者入罪,但由於律政司撒控,就無法繼續審理,只能判無罪釋放。

2019年10月,被私人檢控的的士司機鄭國泉涉及危險駕駛罪(架駛的士於深水埗剷上行人路撞行人),已獲裁判官批出檢控傳票;但律政司於2020年8月,於無提供理由或依據下,去信法庭表明將介入案件,並申請撤銷檢控,以及要求豁免的士司機出庭應訊。

警察一哥於2022年一月於疫情期間,不遵守限聚令而出席百人生日宴;事後更大大聲說出席該宴是為與社區保持關係,推動警政關係。更說出席生日宴的性質與應酬有少少不同,目的是加強與市民溝通,聆聽市民對警方工作的意見。更強調,警務工作要貼地,才有效能達到市民要求。
幾咁偉大……

相信上述情況,日後只有增多無少,希望你可居住得痛快!

引用:
原帖由 果個大大名車 於 2022-7-4 12:54 發表

原帖由 songsong17 於 2022-7-4 09:07 發表 

黑暴黃人搞到而家自己收晒皮,先係最7...

你回緊佢呀智將兄,你收檔啦!
你引用我的個帖黎覆呀!邊q個智障呀?

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-7-4 14:03 發表

小黃人收晒皮, 對於正常港人生活的確不礙事...

721只係黑暴同黑社會爭執打鬥,自己不夠打仲要拖無辜市民落水, 最後警方兩邊都有拉, 十分正確...

警察處理手法是有改進空間,但比起小黃人嘗試聯同外國勢力包庇黑暴,已經好太多...

其他個別事件就不花時間一一評論, 但如果咁就斷定係黑社會化, 全世界都一樣, 甚至更 ...
英美以至其他國家關我Q事?乜原來關你事?

你唔關心自己國家,你呢D叫愛國?你呢D其實先叫仆街呀,知唔知呀!

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-7-4 15:10 發表

我當然關心國家,就是比較過其他國家,結論係中國管治得好好....

反而係小其人成日美化外國既假民主制度好, 點知係足9吹一踢就爆...
你有幾愛國?你自己知自己啦,仲笑人?

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2022-7-5 10:19 發表

咩叫香港人呀 ?  啊豬啊狗都自封香港人   其實係d咩?  你又吾定義下!
你又唔滿意我哋叫香港人?所以話你玻璃心咪無錯囉;真可憐又可悲!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]