• 瀏覽: 49,873
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
+39
語言文化會在社會演化中出現不同理解及接納度,變咗就係變咗返不了頭。

引用:
原帖由 dylan_l 於 2022-7-3 20:13 發表
既然慶祝香港"回歸", 用香港加油,有咩問題?
唔通用中國加油咩?

中華民族愛國成癮
有無問題唔咪你個人定義,唔識政治嘅可以藉口自己童言無忌,成熟啲嘅就會知乜野場合可以講乜嘢話。

引用:
原帖由 rayhome99 於 2022-7-3 20:16 發表

香港由亂到治,香港確實需要加油,撥亂反正。
可以叫香港努力啫,香港必勝又得,公衆場合點解要講啲有陰影嘅話呢。

引用:
原帖由 城市民工 於 2022-7-3 20:20 發表
有時都覺得好無癮,網民上綱上線,愛國市民都好疲累,多得微博粉紅大v唔少
愛國市民前兩年最難過嘅日子都捱得過,而家唔想嘥氣踩曱甴可以唔上香討啫。

引用:
原帖由 春天Gor 於 2022-7-3 21:05 發表
真香港人先會明,藍畜永遠都唔會明
香港人都是藍的,黃嘅排緊隊去盧旺達。

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-7-3 21:49 發表

"香港討論區已經變咗唔係香港人嘅討論"

今日先知?
好多Bnoer。

引用:
原帖由 fb8658efe4d22c 於 2022-7-3 21:51 發表

同意,我都係咁諗,2019年之前我都經常著黑色衫,但黑暴時期開始無再黑色衫,但最近都又著番黑色衫,我心諗,黑色衫唔係黃人專利,點解我唔著得黑色衫呢。
現時平日自己出街著黑衫當然無問題,政治敏感場合就一樣要考究。

引用:
原帖由 春天Gor 於 2022-7-3 23:02 發表

你講就係咩,社會現況反映一切
社會現況就係黃嘅去英國轉機盧旺達囉。

引用:
原帖由 春天Gor 於 2022-7-4 00:47 發表

你唔肯接受現實都無法,現實就係香港已經唔係香港
中國香港

引用:
原帖由 春天Gor 於 2022-7-4 09:36 發表

乜以前唔係都係中國香港咩,做咩近幾年要不斷強調,其實有d野唔逼得
你都唔識嘢嘅,教育係人類文化進展基本,教育中需要對現實危機作出對應調節,這是正常發展管理。

引用:
原帖由 春天Gor 於 2022-7-4 10:06 發表

講乜春教育呀,香港仲有咩,都唔正常啦,仲講咩發展
已撥亂反正,只差在仲有啲曱甴唔肯走,比啲時間佢地就可以了。

引用:
原帖由 春天Gor 於 2022-7-5 00:56 發表

點會正,得返d被洗腦既人
受過正常教育嘅人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]