• 瀏覽: 49,700
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
+39
一個個偽員訪問做自白。
日後如發現表裡不一。呢段片就拎返出來揪稱。
亞爺高招!

但歌神也成精了,講野四平八穩、不溫不火。

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-7-3 20:06 發表

家有家規,上央視講土話不是別具一格。他如不懂普通話,就別獻醜為妙
廣東話在聯合國已經定為語言了。
在為中國人要自豪的說。

引用:
原帖由 dylan_l 於 2022-7-3 20:13 發表
既然慶祝香港"回歸", 用香港加油,有咩問題?
唔通用中國加油咩?

中華民族愛國成癮
大大在演講都用「回歸」字眼。
但班擦鞋友仍覺得…..

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-7-3 20:37 發表

你叫佢去聯合國賣唱,大把尾金食過世。咪撚再返大陸討乞!
作為中國人,中國有兩種語言在世上普及,是自豪的。
何必要自貶自暴自棄?

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-7-3 20:42 發表

港燦老是魚毛輪廁
你對亞爺不了解...

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2022-7-3 21:15 發表

企得係國家主席胡錦濤隔離,唔好屈佢係黃人了
佢很愛國
當年領導人與港人近距離肩並肩慶祝.... 令人懷念..

引用:
原帖由 pompas 於 2022-7-3 21:29 發表

唔鐘意可以移民可以走,“香港加油”係港獨口號,你試下係銅鑼灣旺角大聲叫你睇下會點?
黃人說過的話, 你就不說, 豈不是小粉與黃人一起翩翩起舞??

一個黑臉一個白臉... 製造嘈音.. 唔知以為大家FRIEND底

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-7-3 21:32 發表

以後大把機會, 不過小黃人就無機會了...
當年江總到馬鞍山逛商場, 身後簇擁很多市民..

引用:
原帖由 RobertIngersoll 於 2022-7-3 21:37 發表
最撚唔鍾意聽啲咩嘢“初心”,“無忘初心”等垃圾。黃撚詞彙,佢哋自己都唔明咩嘢初心!
"初心" 被黃人用完之後, 大大也常常說的詞彙...

根本好多是小粉自擾... 可能遲早要整頓

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-7-3 23:27 發表

已睇晒學友的言論, 學友唔止唱功好, 性格亦很率直, 不說假話, 不說奉承話, 所以我一直喜歡他, 但人在江湖身不由己, 國家政策要行這套, 央視和所有官媒都要自我審查要配合國家政策, 有時官媒可能比政府更緊張, 所以學友要明白大陸這種特殊情況, 學友接受訪問時可先講個人感受, 然後隨即講啱大陸聽的國家政策大路說話, 兩邊都有講而以後者重於前者, 咁就唔驚觀眾只聽一邊而誤會。
這類人往往是最可靠的...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]