• 瀏覽: 49,786
  • 回覆: 828
  • 追帖: 1
+39
引用:
原帖由 大師係我 於 2022-7-4 11:54 發表

所以我咪講得無錯囉⋯⋯「香港已黑社會化」。

記住,大部分香港市民係無安樂茶飯食的;如果唔係,邊有咁多香港人要走呀!
所以我咪講得無錯,小黃人只識FF...
自己過得差就話黑社會化...
又FF好多人走, 二百幻走左有一成未?

引用:
原帖由 大師係我 於 2022-7-4 12:11 發表

香港人在本人理念上,就是以香港為家的人,一些因種種不同原因而必須離開香港,而其內心仍有香港呢個家的人。

香港民族?我不明白什麼是香港民族?

玻璃心就玻璃心,鐵一般的事實。
玻璃心 定貪撚心呀?

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2022-7-4 12:01 發表

你應該重新學習一下  我們中國人的文字理解!  一句玻璃心 吾能夠代表所有!  玻璃心  容易稅  都可以表示不能接受現實架人!  你哋香港人要用我哋中文 又吾理解文字  好難搞下!  不如你用返你哋香港人架言語拉  可能會清楚d
你不懂,你不明,並不代表你就是對!
你對中文字理解有多好?有多懂?你話我知吧!

「玻璃心 容易稅都可以表示不能接受現實架人!」

1「稅」?
2)全句只得一標點符號?
3)其實你想表達什麼呢?是否想說明你自己「應該重新學習一下 我們中國人的文字理解」

真是詞不達意,相信你自己睇番得得啖笑!

引用:
原帖由 lobstersoup 於 2022-7-4 07:31 發表
學友當年曾謝絕上「我是歌手」呢d做馬節目 可能咁得罪咗大陸某些人 今次仲唔借機有仇報仇
有可能,當時中國剛剛成為世界強國,佢哋覺得唔上“我是歌手“即係睇唔起大陸人,所以成機報仇!

引用:
原帖由 大師係我 於 2022-7-4 12:24 發表

你不懂,你不明,並不代表你就是對!
你對中文字理解有多好?有多懂?你話我知吧!

「玻璃心 容易稅都可以表示不能接受現實架人!」

1「稅」?
2)全句只得一標點符號?
3)其實你想表達什麼呢?是否想說明你自己「應該重新學習一下 我們中國人的文字理解」

真是詞不達意,相信你自己睇番得得啖笑!
你理鳩我我者  我喜歡口語化文字 係代表我自己 !  而家講緊香港人呀   咩叫香港人?居住係香港叫香港人  咁居住係愛民邨又叫咩人?愛民人?  吾好拉開話題

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2022-7-4 12:23 發表

你老表定你老豆係南亞差?!  香港只係地區  自明清漢族發展香港以來  漢族佔人口比列高達100% 發展至今天人民見到架現今城市! 現在香港居民比列佔9成以上居民都係漢族中國人!  一個外族享受別人辛苦耕耘成果  重想透過香港人名稱佔領別人土地?   冇野下!  如果得我都自封東京人  搞日本東京獨立拉
你是否又忘記食藥?

香港人不可稱自己為香港人?自稱香港人就是霸佔別人土地?
你話我知,我們不能稱作香港人,咁什麽人才可以稱作香港人?咁香港人不可叫香港人,咁又叫什麼人?

玻璃心即係玻璃心,快D去叫國家立例唔準有人自稱香港人啦!

你都係快D死開,越講越無厘頭……連自稱香港人都話唔準。

記得準時食藥啦!

引用:
原帖由 果個大大名車 於 2022-7-4 11:15 發表

衝block就可以開槍,自稱撥開支槍就唔可以開槍?試下去外國撥下啦!未埋去已經變蜜蜂竇
人哋就食得咸魚抵得渴,
人哋係准合法擁槍(槍管法案支持度都唔堅定)。

香港無食咸魚都要抵渴?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 大師係我 於 2022-7-4 11:48 發表

你好似講黑暴喎!你講黑暴,我咪用黑警回應你囉。黑警是黑暴內容的始作俑者,我都係跟咗你方向走喎;離題的話都是你帶出的,對嗎?
原帖由 songsong17 於 2022-7-4 09:07 發表 

黑暴黃人搞到而家自己收晒皮,先係最7...

你回緊佢呀智將兄,你收檔啦!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-7-4 12:35 發表

人哋就食得咸魚抵得渴,
人哋係准合法擁槍(槍管法案支持度都唔堅定)。

香港無食咸魚都要抵渴?
人民可以有槍尾警就可以隨時開槍?算把啦!撥開支槍依個膠理由,其實全世界無論有無槍管法國家既警察,都會未被撥就開左槍!任你點漂白同拉開話題都無用!你去日本撥下啦!

引用:
原帖由 小李廣花榮00 於 2022-7-4 09:59 發表

曱甴隻隻滿口懶音對住恆生銀行都讀成"痕身銀寒", 學人"捍衛粵語"
又驗證黃畜有幾無恥
件廢柴鳩噏回覆廢話就block唔俾回應
滿口大話人格卑劣

引用:
原帖由 fun_db 於 2022-7-4 13:11 發表

又驗證黃畜有幾無恥
件廢柴鳩噏回覆廢話就block唔俾回應
滿口大話人格卑劣

突破羞恥心下限

引用:
原帖由 小李廣花榮00 於 2022-7-4 09:33 發表

你唔提埋周甴去搞人婚禮但天生遲鈍失手仆街死單野? 記得講埋事後又老屈差人喎, 記得提埋呃到傻人呃唔到個天又老屈失敗喎!!!
仆街曱甴天生SM狂, 害人害物仲要滿口謊言去製造仇恨去呃自己, 畜生不如
要數白欖式清算,我驚藍C輸硬禾

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-7-4 12:23 發表

所以我咪講得無錯,小黃人只識FF...
自己過得差就話黑社會化...
又FF好多人走, 二百幻走左有一成未?
無畏無懼
走鬼咗去

引用:
原帖由 fun_db 於 2022-7-4 13:20 發表

無畏無懼
走鬼咗去
懶死唔走...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]