• 瀏覽: 49,828
  • 回覆: 828
  • 追帖: 1
+39
引用:
原帖由 rayhome99 於 2022-7-3 20:16 發表

香港由亂到治,香港確實需要加油,撥亂反正。
可以叫香港努力啫,香港必勝又得,公衆場合點解要講啲有陰影嘅話呢。

提及"黑暴"
文中5次提及"中國人"
應該可以成功洗底
城城,黎明都要學下

引用:
原帖由 hellohello0300 於 2022-7-3 20:18 發表

你去中國最北發展,來香討仲乜,儍人
南蠻子心存怨恨氣不忿,總想借機攪事,終歸自取其辱

我上鄉土,屌黃畜為樂

有時都覺得好無癮,網民上綱上線,愛國市民都好疲累,多得微博粉紅大v唔少

香港加油=愛國愛港 

等你再開演唱會,學友加油!

引用:
原帖由 hellohello0300 於 2022-7-3 20:18 發表

你去中國最北發展,來香討仲乜,儍人
叫佢下次跑數咪撚返大陸

引用:
原帖由 cantona777 於 2022-7-3 19:37 發表
中國,行毛澤東路線
根本就係.新乜撚時代社會主義啊.

如果張是愛國,點解無出席香港回歸祖國25週年晚會??

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2022-7-3 18:56 發表
張學友早前接受內地央視訪問談香港回歸25周年,他在片段中以廣東話說︰「香港過去25年經歷過好多高高低低、起起跌跌,但係因為我係同呢個城市一齊成長,我喺度出生,喺呢度長大。我仍然都相信呢個城市,希望呢個城市變成一個比以前更加好嘅城市,香港加油!」學友被內地網民指他在片中未提「回歸」、「祖國」字眼,結果引起爭議。央視後來刪除了有關片段,有網民估計與學友在片中的言詞,如「香港加油」有關。
...
兩邊都小氣的, 而家講到明唔撐黑暴, 又會有好多香港人憎佢

有冇人知姓張呢條友點解要穿著好似單眼骷髏頭骨的T-shirt拍片???
你老味姓張呢條柒碌著呢件衫拍片慶香港回歸, 究竟佢係攞景定贈慶???

是否真心愛國愛港, 應該是發自內心本質及行動的... 口講什麼愛與不愛, 都未必是真心真意... 時間與行為會證實一切的...

家陣好多偽藍偽愛國愛港物體, 經常從一些知名人士的說話中挑骨頭來製造分化及矛盾衝突, 目的就是要讓一眾知名人士不再高調表明自己是什麼立場, 從而達到牠們製造香港其實很少名人是支持中國及香港政府的假象, 牠們的心腸真的很邪惡及歹毒...

無法理解? 人地叫加油係指推翻政府喎,張學友唔好扮唔知啦好唔好。

引用:
原帖由 joeho173 於 2022-7-3 20:22 發表
如果張是愛國,點解無出席香港回歸祖國25週年晚會??
突破盲腸!
建議中央把張、郭、黎三人都列為劣跡藝人

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2022-7-3 18:56 發表
張學友早前接受內地央視訪問談香港回歸25周年,他在片段中以廣東話說︰「香港過去25年經歷過好多高高低低、起起跌跌,但係因為我係同呢個城市一齊成長,我喺度出生,喺呢度長大。我仍然都相信呢個城市,希望呢個城市變成一個比以前更加好嘅城市,香港加油!」學友被內地網民指他在片中未提「回歸」、「祖國」字眼,結果引起爭議。央視後來刪除了有關片段,有網民估計與學友在片中的言詞,如「香港加油」有關。
...
你只蟑螂又想扇動曱甴出來?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]