• 瀏覽: 49,784
  • 回覆: 828
  • 追帖: 1
+39
學友都開到聲話自己愛國愛港同憎恨曱甴,你班反中亂港黃屍仲响度嘈乜

引用:
原帖由 3g184 於 2022-7-3 23:28 發表

鍵盤戰士!阿一哥話點解冇人支持警察
因為真係無人支持

應說中國香港加油才對,只有港獨份子才會說香港加油,張先應對祖國人民道歉

當變成港獨口號就要識得避忌,你會唔會貪過癮係條頸紋個亞速營標記上去

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-7-3 23:27 發表

已睇晒學友的言論, 學友唔止唱功好, 性格亦很率直, 不說假話, 不說奉承話, 所以我一直喜歡他, 但人在江湖身不由己, 國家政策要行這套, 央視和所有官媒都要自我審查要配合國家政策, 有時官媒可能比政府更緊張, 所以學友要明白大陸這種特殊情況, 學友接受訪問時可先講個人感受, 然後隨即講啱大陸聽的國家政策大路說話, 兩邊都有講而以後者重於前者, 咁就唔驚觀眾只聽一邊而誤會。
這類人往往是最可靠的...

他說得對,無理由一刀切唔可以講我是香港人,香港加油。要視乎講的埸合和心心態。

引用:
原帖由 LauLQ 於 2022-7-3 23:30 發表

因為真係無人支持
身體最誠實

講句香港加油就比人封,認真shot九咗

引用:
原帖由 3g184 於 2022-7-3 23:30 發表

身體最誠實
口中愛國,身在外國

學友似係超堅定嗰隻愛國人士。
我一向認為,唔應該俾曱甴壟斷香港加油,良知等用詞同黃黑顏色。
佢地真係想壟斷,我願意讓出曱甴兩個字俾佢地永遠擁有。

提示: 違規內容已被屏蔽
俾我估中,鬥'鬥鬥! 而家連愛國歌手都鬥,場戲真好睇
開始鬥淺藍了

引用:
原帖由 人一王老變殘 於 2022-7-3 23:30 發表
應說中國香港加油才對,只有港獨份子才會說香港加油,張先應對祖國人民道歉
以理服人

引用:
原帖由 黑五類2022 於 2022-7-3 23:32 發表

幾十年前出國搵食!
乜好唔合理咩?
香港出生華人可以離開出生地到外國生活!
咁就代表唔愛國㗎啦!
你這大陸A識條鐵咩!
冇海外華人滙錢回鄉救濟你班僕街!
一早死無全屍啦!
咁你做乜唔返大灣區作貢獻!
唔捨得海外

愛你😍學友
唔洗理D玻璃心,出生係香港,UP句香港加油都唔比咩 ON99
佢地出生地都唔敢講加油,咁先至係可悲
D玻璃心裝什麼B

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]