• 瀏覽: 49,875
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
+39
引用:
原帖由 習大大飽點 於 2022-7-3 21:30 發表

當年領導人與港人近距離肩並肩慶祝.... 令人懷念..
以後大把機會, 不過小黃人就無機會了...

引用:
原帖由 LauLQ 於 2022-7-3 23:12 發表

一班奶共友奶到自己係唔係香港人都一於少理既時候
張學友相對好刻制,唱下奧運歌,祝賀下好平常
無乜幾可上埋d"easy money" show
始終當年吻別紅編台灣,無台灣人支持那有亞洲歌神。
今次全力支持學友,向小粉紅說不,學友仲串緊你地班撚頭要"以理服人" ,依d就係真歌神!香港人既驕傲!
全力支持學友, 向黑暴說不...
佢真係以理服人, 真係要支持...

引用:
原帖由 LauLQ 於 2022-7-3 23:17 發表

依班人根本就垃圾,學友話得岩
學做人前學識"以理服人"
黑暴同小黃人要學下"以理服人"

引用:
原帖由 LauLQ 於 2022-7-3 23:24 發表

學友係同小粉紅講
學友你示範比黑暴同小黃人睇咩你"以理服人"...

引用:
原帖由 LauLQ 於 2022-7-4 00:43 發表

好認同,正如我2019年留言,大陸不惜炸左香港來迫英國交還香港,為左面子,什麼都做得出既政權
就算全港人自焚都係無用,最重要係比到位佢落台先好辦

有樣野要說明,200萬人上街,不等於其他500萬人有相反意見

如果真係要分,用區議會投票比例就一清二楚。
中國是十幾億人, 小黃人只有二百幻...
中國無炸香港, 但小黃人就想燒左香港...

引用:
原帖由 LauLQ 於 2022-7-4 00:48 發表

小粉紅唔明咩係「以理服人」就再問問學友哥
小黃人唔識咩叫愛國, 咩叫"以理服人", 就學學友...

引用:
原帖由 春天Gor 於 2022-7-4 00:50 發表

柒少陣啦,連大陸好多人都知現實就係悲哀,以言入罪呀
7少陣啦...
黑暴連講國語都要打...
台灣藝人係疫情講句"很多孩子都走了"就官員恐嚇要告...
西方國家"z"都唔用...
佢地既人連悲哀都不會,以言入罪呀...

引用:
原帖由 LauLQ 於 2022-7-4 00:52 發表

十幾億人不能代表香港人,全球70億人也不能代表14億人

中國炸左香港為左面子,香港人抗爭為左香港未來,
香港人既抗爭比解讀為外部勢力,港獨,就係別有用心既人的目的,
依班人從來才是「黑暴」!
香港是中國管治, 但中國不是全球管治...

小黃人燒香港為爭權, 中國就用國安法保護左香港....
呢班人好多中國人身份都唔認, 係中國都得唔到中國人支持, 根本連咩你民主都唔識只有無懶, 呢班就係黑暴....

引用:
原帖由 LauLQ 於 2022-7-4 00:54 發表

學友既回覆對像是誰? 小粉紅還未看懂也浪費了學友一片苦心。

他不會說袓國,感謝黨
學友型容"黑暴"是誰? 是你未懂...
他有說支持"黑暴"感謝"黑暴"?

引用:
原帖由 LauLQ 於 2022-7-4 01:03 發表

學友做左咁多年人,你估佢唔知

奶共無問題,點到即止就算,今天班偽人縱容得小粉紅太緊要,奶到雪雪聲你話幾嘔心?
學友就係對依班小粉紅說不,
依個就是香港人的驕傲
學友以理服人...
唔似黑暴無懶野蠻...
的確係是香港人的驕傲...

引用:
原帖由 LauLQ 於 2022-7-4 01:10 發表

活係地球就是地球一分子
香港人抗爭爭咩權? 那一個要求係同外部勾結,那一個要求係獨立?
抗爭不免有衝突,我都支持大家和平示威,但大家好似唔記得香港人進行左幾多場大大小小既示威?
為既從來都係落實一國兩制,落實江澤民講既河水不犯井水,普選真正行政長官, 可惜最後比解讀為港獨,勾結外部勢力。
從來勾結外部勢力,奪權係咩人? 今天政權如何得番來?
香港人唔理你咁多,你管你既中國大陸,香港 ...
但小黃人只當西方國家是地球一份子呢...
而家拉晒, 佢地係咩罪咩問題, 自己睇新聞...
中國從來都係實行緊一國兩制, 但國教修例就解讀成洗腦送中..., 是反中份子犯人先...
最7係連爭最中國人支持都唔識就學人話自己係民主自由.., 多ON9...
中國人都唔理你咁多, 想係中國搞事就收皮吧...

引用:
原帖由 LauLQ 於 2022-7-4 01:12 發表

黑暴只係佢文中所提,代表意思可以再討論,但文章對像是誰? 從來就是小粉紅
呢返說話對象就是所有中國人, 黑暴意思從來就是攬炒破壞私了果班...

引用:
原帖由 LauLQ 於 2022-7-4 01:15 發表

佢以理服人,但講緊對像是誰?誰不是以理服人

佢講既黑暴係犯法的人,無錯,犯法的人從來都要受法律責任

但佢不是講香港人既理念,依點要好清晰
佢當然係以理服人...
佢就係唔認同黑暴破壞香港既行為什麼, 呢點好清晰...
咁唔通佢會同支持黑暴果斑同一理念? 是你唔清晰...

引用:
原帖由 kcmc 於 2022-7-4 01:30 發表

叫佢講回歸祝福語,唔要求佢提中國兩個字,但佢連回歸兩個字都唔敢提,咁其實佢想講乜嘢?
人地講既都講左, 意思清楚, 你咁都要問?

引用:
原帖由 pqmboss 於 2022-7-4 01:35 發表
多得班黃畜玩死香港
所以學友耐心幫愛國香港拿回呢個咁正面既字句

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]