• 瀏覽: 2,709
  • 回覆: 17
【on.cc東網專訊】本港新冠肺炎疫情未止,衞生署衞生防護中心傳染病處首席醫生歐家榮今日(3日)公布,「為食火鍋」群組新增3宗確診,其中2人與先前個案同枱,有患者涉及BA.4及BA.5,該群組目前累計14宗個案。

疫情無改善, 希望新政府可以成功抗疫!

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/觀塘-為食火鍋-群組再增3宗個案-累計14人確診-083014683.html

金玄棧@玄武子
我有個親戚一針都未打!!!但個安心出行記錄key 佢老婆個三針記錄入去!!!經常照去酒樓飲茶食飯!!!前兩日仲去五星級酒店婚宴!!!

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2022-7-3 18:00 發表
我有個親戚一針都未打!!!但個安心出行記錄key 佢老婆個三針記錄入去!!!經常照去洒樓飲茶食飯!!!前兩日仲去五星級酒店婚宴!!!
理應報警為民除害

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2022-7-3 18:00 發表
我有個親戚一針都未打!!!但個安心出行記錄key 佢老婆個三針記錄入去!!!經常照去洒樓飲茶食飯!!!前兩日仲去五星級酒店婚宴!!!
呢種係虛假文書做法,不值得學習🙅🙅🙅

6月初至今,  酒吧和食肆群組爆不停, 新舊政府也不做嘢

為食火鍋群組停不了

霧化病毒

最重要係重症不多,如果唔係,又會收緊堂食喇!

一路都覺得根本唔應該放寬
其實病毒一日未係世界完全消失晒
都應該繼續嚴格既控制措施

真係要果斷D,例如應該禁晒全日堂食,只準外賣

建議所有K房,主題公園,遊樂場,運動場,游泳池,GYM等等要保持關閉
表演節目應該要繼續停止,旅遊業繼續停運

個人認為應擴展「安心出行」使用既範圍
咁先有望達到清零
直到隻病毒完全係世界上消失晒先好再開番

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2022-7-3 18:30 發表
新政府屁股都未坐定

堂食L又有新變種嘆

引用:
原帖由 chucky2368 於 3-7-2022 18:34 發表
最重要係重症不多,如果唔係,又會收緊堂食喇!
我認為根本就要禁晒全日堂食,直到真正清零

一日病毒未係世界上消失,都應該嚴謹

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2022-7-3 18:30 發表
已經交接左第三日, 日日感染數字都四位數, 今日感染數字比較低, 好正常, 因為八號風球, 檢測站都閂門啦。新班子接班, 睇下係咪真係可以係防疫方面有所改善, 新班子嘅工作能力去到邊, 應該好快可以見真章。

引用:
原帖由 teven2005 於 2022-7-3 18:36 發表

我認為根本就要禁晒全日堂食,直到真正清零

一日病毒未係世界上消失,都應該嚴謹
若要淸零,倒不如全民檢測。

引用:
原帖由 chucky2368 於 3-7-2022 18:44 發表

若要淸零,倒不如全民檢測。
絕對贊成,香港真係要學澳門咁快快全民檢測
一定要盡快清零,唔可以拖我地祖國後腿

同埋防控一定要保持嚴謹

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]