• 瀏覽: 50,087
  • 回覆: 373
+6
金管局前總裁、行政會議成員任志剛今早(3日)在電台節目中表示,按中美貿易戰的發展預測,建議金管局與其用外匯基金購買美國國債,不如用作投資北

老任唔怕畀美畜制裁? 怕唔怕連credit card都無得用?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/788214/任志剛轟外匯基金購買美國國債-即是用市民嘅錢借畀美國

同美國割蓆最明智

債仔惡過債主,一聲制裁就可以唔使還

即是說美國用香港人錢搞亂你香港

十分認同俾個讚任志剛!!!

任志剛講既思路係正常既,班學者還是咁豬咁買美債,真係冇啲國際政治意識,萬一美國凍結香港就慘啦!

乜有人覺得, 美國會有錢還架咩?
總之放親錢系美國, 買親美債, 都要作好歸零的心理準備.

割蓆...

引用:
原帖由 lpj88 於 2022-7-3 17:37 發表
乜有人覺得, 美國會有錢還架咩?
總之放親錢系美國, 買親美債, 都要作好歸零的心理準備.
美畜從來都唔會還錢只會用新國債還到期國債

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-3 17:27 發表
金管局前總裁、行政會議成員任志剛今早(3日)在電台節目中表示,按中美貿易戰的發展預測,建議金管局與其用外匯基金購買美國國債,不如用作投資北

美債最大買家係聯儲局,其他人已經少左買

仆街黃甴話我願意

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-7-3 17:31 發表
債仔惡過債主,一聲制裁就可以唔使還
睇吓阿富汗,唔好語國債,正宗人家自己錢都可以唔俾返人,有冇西方傳媒話尾國系強盜。

引用:
原帖由 chan198999 於 2022-7-3 17:36 發表
任志剛講既思路係正常既,班學者還是咁豬咁買美債,真係冇啲國際政治意識,萬一美國凍結香港就慘啦!
香港腦殘黃屍多

終於做返個人

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-3 17:27 發表

👍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]