• 瀏覽: 50,092
  • 回覆: 373
+6
連日本仔都拋美債,班黃狗仲係度死撐!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-3 18:11 發表

E+主要信用咭公司都係美畜, 信用咭公司係可以禁止銀行發咭畀邊個
自己開,國家現在有好多,都自己做返,芯片又系,乜都系,最重要系有市場

最好同美金脫鉤

美國最叻唔認數, 一開聲就變廢紙

引用:
原帖由 後天平平達人 於 2022-7-3 18:13 發表

自己開,國家現在有好多,都自己做返,芯片又系,乜都系,最重要系有市場
以現時環境如果中國自己有發咭公司, 發嘅咭可能只會起中國同香港用到
不過中國真係應該考慮發展自己信用咭嘅業務

引用:
原帖由 laws168168 於 2022-7-3 18:10 發表
金管局分分鐘就是出賣香港資產第一部門。
鬼太多咩都有可能

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-7-3 17:48 發表
任志剛做香港外匯基金管理局局長時候,有冇買過美國國債??
當年美國欠債和政治形勢唔同

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-3 18:16 發表

以現時環境如果中國自己有發咭公司, 發嘅咭可能只會起中國同香港用到
不過中國真係應該考慮發展自己信用咭嘅業務
14億人口,一人比一元你賺,都14億你賺唔賺?做生意同錢鬥?

印錢做國債吸真錢,毒

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-7-3 17:29 發表
同美國割蓆最明智
借咗隨時走數!!

任總越老越糊塗,買美債有利息比架,中國都有過萬億美債。

引用:
原帖由 後天平平達人 於 2022-7-3 18:20 發表

14億人口,一人比一元你賺,都14億你賺唔賺?做生意同錢鬥?
講還講, 事實還事實, 林鄭都話要用現金出糧連銀行戶口都無

抵毀共產黨買美債 ? 作反……

據2022年2月16日美國公布的數據顯示:

1、日本2021年12月減持美債230億美元至1.304萬億美元,仍為美國第一大債權國;

2、中國在2021年12月減持美債122億美元至1.0687萬億美元,仍為美國第二大債權;

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]