• 瀏覽: 11,059
  • 回覆: 85

中國三大航空集團南航、國航、東航周五(1日)宣布訂購近300架歐洲空中巴士公司的客機,是空巴史上最大訂單之一,引發國際關注。對於錯失中國巨額訂單,空巴的「老對手」美國波音公司表示「失望」,抱怨中美兩國間的「地緣政治差異」損害了該公司的業務前景,並敦促中美對話。空巴公司則稱這筆訂單「展現了中國航空市場的積極復甦勢頭和繁榮前景」。


波音應該在中國建立飛機製造工廠,釋出善意

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/chi/2351472/即時-中國-三大航空集團購近300空巴-波音抱怨受地緣政治拖累



波音應該在美國吊柒美國政府,反華政客


呢次波陰仲唔仆街?


波音乃美國國企,美國印錢補貼就是了,區區300億刀,別哭了!


[隱藏]
反枱喇反枱喇


引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-3 09:57 發表
呢次波陰仲唔仆街?
波陰唔仆街,係D員工同家人仆街。連波陰廠附近城鎮經濟都受影響



美國垃圾政治根本就在毒害全球兼害埋自己國民,民主佢個屁,民主由美國政客講出黎特別嘔心。


咱們小粉紅話刁民有骨氣不要搭國產飛機,不過咱們搭外國飛機


又唔可以只怪中美關係,今年波音D飛機好多事故


[隱藏]
我猜中手筆買歐洲飛機,是想拿下歐洲適航証,或者向歐盟表態,自己做飛機也會繼續買飛機,不要再打壓中國航空公司工業啦。


波陰每次獻金幾十億競選
但連續選咗個兩個倒米總統



股價有排跌


其實咁多空難事件買都要3思


避免老尾痴起嚟話制裁
唔比用佢哋飛機
甘咪翹起晒
所以唔買最好



[隱藏]
引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-7-3 09:55 發表
波音應該在美國吊柒美國政府,反華政客
咁黃絲會唔會反波陰?



鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]