• 瀏覽: 11,408
  • 回覆: 85
波音=飛行棺材

引用:
原帖由 心即性.性即是道 於 2022-7-3 10:45 發表
其實咁多空難事件買都要3思
我之前已避搭波音機

波音超過一半訂單來自中國,今次你仲唔死!

波叔本來安全就係好大問題,就算大陸買左都唔會搭

日本同韓國可能又要被落波音大單了…

引用:
原帖由 luckyma 於 2022-7-3 11:50 發表
日本同韓國可能又要被落波音大單了…
被迫落單就一定
問題日韓食得落幾多?
點同中國的巨大市場比?

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-7-3 11:43 發表

我之前已避搭波音機
其實航空公司,應該公布,某航班/航線,是用甚麼飛機
等消費者有得選,起碼心中有數
不然死左唔知乜事

引用:
原帖由 花露水 於 2022-7-3 10:14 發表
咱們小粉紅話刁民有骨氣不要搭國產飛機,不過咱們搭外國飛機
我哋2百萬零1隻黃狗甴畜都好有⻣氣cut水錶唔飲東江水,淨係用法國礦泉水沖涼洗衫

波音丟大訂單了!

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-7-3 11:55 發表

其實航空公司,應該公布,某航班/航線,是用甚麼飛機
等消費者有得選,起碼心中有數
不然死左唔知乜事
有架,訂票時會知咩型號,如參加旅行社亦可問清楚

喐啲都話制裁仲要加埋咁多意外仲敢買波音曬氣啦

法國黃背心開快有動作了

引用:
原帖由 freddieking 於 2022-7-3 11:55 發表

我哋2百萬零1隻黃狗甴畜都好有⻣氣cut水錶唔飲東江水,淨係用法國礦泉水沖涼洗衫
冇錯,我地全部蝗屍手joke都唔用大陸嘢,不過祖宗十八代都係Made in China

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2022-7-3 10:27 發表
我猜中手筆買歐洲飛機,是想拿下歐洲適航証,或者向歐盟表態,自己做飛機也會繼續買飛機,不要再打壓中國航空公司工業啦。
總之呢鋪一石二鳥,搞死歐美關係,絕呀

引用:
原帖由 中國人傳統特質 於 2022-7-3 09:52 發表

中國三大航空集團南航、國航、東航周五(1日)宣布訂購近300架歐洲空中巴士公司的客機,是空巴史上最大訂單之一,引發國際關注。對於錯失中國巨額訂單,空巴的「老對手」美國波音公司表示「失望」,抱怨中美兩國間的「地緣政治差異」損害了該公司的業務前景,並敦促中美對話。空巴公司則稱這筆訂單「展現了中國航空市場的積極復甦勢頭和繁榮前景」。
...
殺敵一千 自損千一 嘅結果
政客自私 不為民著想 波音自作孽 選出害民政權 烏呼!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]