• 瀏覽: 28,051
  • 回覆: 200
+7
引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2022-7-3 09:32 發表

只有呢點唔同意...家陣黃既一般不會被欺凌...多數會聯同黃黑去欺凌他人既多,而且佢地唔怕犯法坐監。
藍既唔想犯法坐監,無乜方法去欺凌黃/黑。
班黃黑唔係唔怕犯法同坐監,只係佢地用文宣歪理去催眠自己係冇犯法,又以為只要人多一齊做就唔怕被人拉
就好似戴妖咁,作句違法達義,就當自己做乜都啱L哂,根本冇諗過自己會被拉(諗住拉都係拉班傻黃仔),到上庭咪又藉口多多推俾年青人去為自己洗脫罪名😡
當初幕後黑手推Txlxgram,講到好安全,搞到好多黃黑曱甴傻仔以為真係捉佢到唔到,就放肆違爐做冷氣軍師,最後咪瀨哂野

黃店只要守法,依然可以存在,香港特區沒有對黃狗斬盡殺絕。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-3 09:18 發表
屯門屯隆街1號錦薈坊,一間被視為「黃店」的「齊柏林熱狗」,一名27歲鍾姓女職員昨晚(1日)曾發短訊給朋友,表示因欠債及感情問題不開心及欲自尋短見,其後失去聯絡。警方今日(2日)下午5時許接報,女職員被發現倒臥在熱狗店內,旁邊有一盤燒過的炭。女職員現場被證實死亡。警方於現場沒有檢獲遺書,死者死因有待驗屍後確定。熱狗店因天氣問題未有營業,負責人接獲警方通知到場了解。

...
rip

"女職員被發現倒臥在熱狗店內"

間鋪都唔細嘎啵, 如果燒炭要燒好耐嘎喔.

欠債還錢, 好平常啫, 使乜死啊! 有破產呢回事嘎嘛!? 3-4年后就一條好漢啦.

按黃人推斷 條女應該被警察 KO 再搬去舖頭 

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-3 09:49 發表

原來假髮人到今日對黃狗都非常優待

https://www.am730.com.hk/本地/熱狗店店長與女友剪國旗索帶-被判120小時社會服務及賠200元/319804
呢個裁判官,理大廚房佬3宗傷人,1宗阻差辦公都只係判14個月多D。
連續重犯2次都可以判咁輕...黃到咁出面....真係幾癲,無法無天....
https://hk.epochtimes.com/news/2021-08-20/84206726

引用:
原帖由 9big 於 2022-7-3 10:04 發表
好有可疑

單嘢疑點重重

揀做「黃店」...揀燒炭亡? 

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-3 09:18 發表
屯門屯隆街1號錦薈坊,一間被視為「黃店」的「齊柏林熱狗」,一名27歲鍾姓女職員昨晚(1日)曾發短訊給朋友,表示因欠債及感情問題不開心及欲自尋短見,其後失去聯絡。警方今日(2日)下午5時許接報,女職員被發現倒臥在熱狗店內,旁邊有一盤燒過的炭。女職員現場被證實死亡。警方於現場沒有檢獲遺書,死者死因有待驗屍後確定。熱狗店因天氣問題未有營業,負責人接獲警方通知到場了解。

...
生命寶貴

揀起間鋪燒炭應該同間嘢有關

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2022-7-3 09:58 發表

呢單係石硤尾
又係熱狗店又係黃店,兩間可能係同一老闆

炭燒曱甴

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-3 10:13 發表
揀起間鋪燒炭應該同間嘢有關
呢單嘢好有可疑

引用:
原帖由 天外有天sel 於 2022-7-3 10:13 發表

又係熱狗店又係黃店,兩間可能係同一老闆
係同一個名應該都同老細

引用:
原帖由 9big 於 2022-7-3 10:04 發表
有一段時間真係咁,凡係有死人都屈落警察到。
好似陳彥霖、周梓樂等等,831仲抹黑到好似大屠殺咁。最終831睇左咁耐片,一個死人都搵唔到。
黃黑呢D抹黑既邪惡手段,同埋泛民縱暴、黑暴火燒人、渠蓋爆頭、𠝹刀割頸、搶犯等等事件,相信會記載在歷史當中。
日後世人會以此為鑑。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]