• 瀏覽: 29,989
  • 回覆: 14
+7
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-3 09:18 發表
屯門屯隆街1號錦薈坊,一間被視為「黃店」的「齊柏林熱狗」,一名27歲鍾姓女職員昨晚(1日)曾發短訊給朋友,表示因欠債及感情問題不開心及欲自尋短見,其後失去聯絡。警方今日(2日)下午5時許接報,女職員被發現倒臥在熱狗店內,旁邊有一盤燒過的炭。女職員現場被證實死亡。警方於現場沒有檢獲遺書,死者死因有待驗屍後確定。熱狗店因天氣問題未有營業,負責人接獲警方通知到場了解。

...
1. 女死者若係因欠債而會自殺,就唔係黃人嘅作風,因為黃人個個都習慣欠債唔還

2.冇親口對朋友講想死,而係以短訊,而短訊講想死嘅理由話係感情同欠債,呢樣相當可疑,廿幾歲女一般向朋友預告會自殺,通常係親口講唔會短訊講,亦通常只講係為感情,唔會講係為欠債,

照推論,更似係預先佈局成女死者想自殺,然後以燒炭行兇,而且對呢間黃店嘅環境極之熟悉,好有可疑

引用:
原帖由 9big 於 2022-7-3 10:04 發表
按黃人推斷 條女應該被警察 KO 再搬去舖頭 
好有可疑

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2022-7-3 09:58 發表

呢單係石硤尾
又係熱狗店又係黃店,兩間可能係同一老闆

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-3 10:13 發表
揀起間鋪燒炭應該同間嘢有關
呢單嘢好有可疑

引用:
原帖由 cchhii328 於 2022-7-3 10:27 發表
欠債點解唔玩衆籌?
啲手足走晒佬定入晒去坐監?
似謀殺裝成自殺

引用:
原帖由 內向消毒的耳朵 於 2022-7-3 10:49 發表
有冇質素,27歲拋個身出黎做,多多錢都揾到,何必自殺
可能係謀殺裝成自殺

引用:
原帖由 se7endays 於 2022-7-3 12:17 發表

原來有刑事毀壞官司! 
查過兩間都係同一個揸弗人

可能揸弗人有黃女友但又兜搭女下屬,仲呃女下屬周圍借錢俾自己,以至女下屬反面,結果女下屬被自殺

引用:
原帖由 fto94 於 2022-7-3 12:42 發表
咁年青睇得個世界咁窄郁啲就尋死!
大擺解決方法比死好玩得多啦.....
似係被人謀殺鋪排成自殺

引用:
原帖由 有贏冇輸 於 2022-7-3 12:51 發表

死都死遠D.害死老闆。
1. 似係掉返轉

2. 係黃店,老闆係大黃人,毀國旗保釋侯判

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2022-7-3 12:52 發表

俾黃老闆迫死
何止,分分鐘係被自殺鋪排成自殺

引用:
原帖由 fto94 於 2022-7-3 12:58 發表

又唔係大茶飯...冇需咁陰謀吖!
繁華刀市內刀5少心0脆弱嘅團隊...
到明天刀仲有人被諞WFH營老點...  唉!🤧
1. 女死者若係因欠債而會自殺,就唔係黃人嘅作風,因為黃人個個都習慣欠債唔還

2.冇親口對朋友講想死,而係以短訊,而短訊講想死嘅理由話係感情同欠債,呢樣相當可疑,廿幾歲女一般向朋友預告會自殺,通常係親口講唔會短訊講,亦通常只講係為感情,唔會講係為欠債,

照推論,更似係預先佈局成女死者想自殺,然後以燒炭行兇,而且對呢間黃店嘅環境極之熟悉,好有可疑

引用:
原帖由 ar2man 於 2022-7-3 13:04 發表

黃屍一定話警察殺人再扮成自殺,日日去熱狗店門口拜
屈唔到警察

因為有跡象係黃魯坂

引用:
原帖由 s336990 於 2022-7-3 18:34 發表

我支持你呢個講法
單嘢一出時就覺得好怪
但又諗唔到邊度怪
你嘅懷疑我認為雖不中亦不遠

問題係地舖
無論第一案發現場定運屍過去
好多cctv會影到
雖然地舖,可以駕車運屍,但有少少講唔過去
不過死者嘅死係好奇怪
從成件事證明,女死者係一個頭腦簡單嘅人

有可能係被主謀者誘導+誘騙燒炭,因為頭腦簡單嘅人根本唔識點樣燒碳自殺可以必死

引用:
原帖由 天外有天sel 於 2022-7-3 19:27 發表

從成件事證明,女死者係一個頭腦簡單嘅人

有可能係被主謀者誘導+誘騙燒炭,因為頭腦簡單嘅人根本唔識點樣燒碳自殺可以必死
主謀太刻意經營,反而露出破綻

1. 廿幾歲女為感情而自殺好大路,但女人尤其是後生女為欠債而自殺係通常唔會發生:

一來廿幾歲女店員,可以借錢嘅數目非常有限,絕對唔會為區區小數目而自殺,廿幾歲後生女一定明白自己可以好多方法揾到一筆小數目嘅錢

二來就算欠巨債,歷來女人為欠債而自殺嘅個案幾乎係零,女人為欠債而自殺嘅個案就有

主謀以為營造女死者為感情再加為欠債而自殺,會加強說服力,其實係畫蛇添足而露出破綻而不自知

2. 後生女自殺極少燒炭自殺,尤其是頭腦簡單嘅後生女,因為根本唔識點樣燒炭自殺,恐自殺不遂

後生女以做空中飛人或食藥嚟自行了斷居多,

主謀應誘導過女死者做空中飛人,但女死者根本唔想死當然唔肯,於是主謀改為誘導女死者扮燒炭,再將燒炭地點定喺舖頭,令女死者相信只係扮,但燒炭嘅設施全部由主謀暗中預備安排好哂,咁就包保女死者弄假成真啦

引用:
原帖由 fun_db 於 2022-7-3 20:11 發表

佢哋重有間黃店賣兩餸飯都係黃畜
多謝資料

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]