• 瀏覽: 29,974
  • 回覆: 200
+7
引用:
原帖由 阿里膠膠 於 2022-7-3 10:11 發表
單嘢疑點重重
係有好多疑點!

1)店舖內有消防煙霧感應器,如果燒碳到整個空間都充滿一氧化碳,都要燒一段時間,而且都會好大煙
2)死者生前發出有關短訊致朋友電話,親友也報案再找手機位置,這段時間內要一間鋪頭缺氧都有難度

引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2022-7-3 10:05 發表

呢個裁判官,理大廚房佬3宗傷人,1宗阻差辦公都只係判14個月多D。
連續重犯2次都可以判咁輕...黃到咁出面....真係幾癲,無法無天....
https://hk.epochtimes.com/news/2021-08-20/84206726
原因

引用:
原帖由 se7endays 於 2022-7-3 12:25 發表

係有好多疑點!

1)店舖內有消防煙霧感應器,如果燒碳到整個空間都充滿一氧化碳,都要燒一段時間,而且都會好大煙
2)死者生前發出有關短訊致朋友電話,親友也報案再找手機位置,這段時間內要一間鋪頭缺氧都有難度
..........

引用:
原帖由 香港神仙 於 2022-7-3 12:18 發表

你唔鐘意可以過住,文化教育低,人品又低,拖低社會風氣。
你文化又好撚高?你呢d垃圾黃人人品仲衰過隻昆蟲,夠膽做唔夠膽認,人格低賤過隻流浪狗

又死一隻曱甴
重有200幻隻

引用:
原帖由 香港神仙 於 2022-7-3 12:18 發表

你唔鐘意可以過住,文化教育低,人品又低,拖低社會風氣。
中文字都打九錯,仲好意思話人文化低,(過住)???,上網查下字典先上黎打字啦,高等教育人士

黃絲死不足惜,死有餘辜

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2022-7-3 11:30 發表

係班顏色物體依然沒有死心, 你得閒就睇下IG,FB班人講咩九先啦, 所有野仲扯到去某些理念度, 最仆街既係呢堆物體走又走唔到, 剩係度吱吱喳喳,死唔斷氣。
我是唔理佢地。
社會是有不同聲音,是沒黃籃代表性。
我反而覺得,呢度啲人,動不動,就隨便話人黃的,呢個籃的。
潛言默化,催眠自己,日子長久,啲思想開始變得偏激。
真可悲。
佢地罵人同時,唔該好好學習做人及知識吧!

引用:
原帖由 se7endays 於 2022-7-3 12:17 發表

原來有刑事毀壞官司! 
查過兩間都係同一個揸弗人

可能揸弗人有黃女友但又兜搭女下屬,仲呃女下屬周圍借錢俾自己,以至女下屬反面,結果女下屬被自殺

引用:
原帖由 wingwing127 於 2022-7-3 11:39 發表

你收皮啦,你條七頭黃到九彩,講乜九黃藍人士日日吵,你自己已經日日係度吠啦
爛賭佬,學乜人講社會,輸咗錢心情唔好,揾網民來屌出氣?

提示: 違規內容已被屏蔽
原來自己唔掂, 所以一心玩攬炒,
點知事敗……

咁年青睇得個世界咁窄郁啲就尋死!
大擺解決方法比死好玩得多啦.....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]