• 瀏覽: 29,968
  • 回覆: 200
+7
引用:
原帖由 lam_km 於 2022-7-3 10:01 發表
黃店只要守法,依然可以存在,香港特區沒有對黃狗斬盡殺絕。
暫時冇事,等超哥上場三把火,燒晒啲曱甴竇

Rip

呢間應該屬於齊XX嘅大店, 其他都係好細間

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-3 09:18 發表
屯門屯隆街1號錦薈坊,一間被視為「黃店」的「齊柏林熱狗」,一名27歲鍾姓女職員昨晚(1日)曾發短訊給朋友,表示因欠債及感情問題不開心及欲自尋短見,其後失去聯絡。警方今日(2日)下午5時許接報,女職員被發現倒臥在熱狗店內,旁邊有一盤燒過的炭。女職員現場被證實死亡。警方於現場沒有檢獲遺書,死者死因有待驗屍後確定。熱狗店因天氣問題未有營業,負責人接獲警方通知到場了解。

...
呢間正宗黃狗店黎gar
賣黃色熱狗gar
啖文蠔都有相同gimmik話佢地賣d (熱狗) 燒賣係黃色gar. 

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-3 09:18 發表
屯門屯隆街1號錦薈坊,一間被視為「黃店」的「齊柏林熱狗」,一名27歲鍾姓女職員昨晚(1日)曾發短訊給朋友,表示因欠債及感情問題不開心及欲自尋短見,其後失去聯絡。警方今日(2日)下午5時許接報,女職員被發現倒臥在熱狗店內,旁邊有一盤燒過的炭。女職員現場被證實死亡。警方於現場沒有檢獲遺書,死者死因有待驗屍後確定。熱狗店因天氣問題未有營業,負責人接獲警方通知到場了解。

...
同黃老板有關?專程去佢店玩

年齡相約但唔同姓

欠債點解唔玩衆籌?
啲手足走晒佬定入晒去坐監?

引用:
原帖由 s336990 於 2022-7-3 10:27 發表

年齡相約但唔同姓
無話係呢條女, 會唔會同男果個有關?

引用:
原帖由 cchhii328 於 2022-7-3 10:27 發表
欠債點解唔玩衆籌?
似謀殺裝成自殺

有可能係強迫勞動, 懷疑黃c員工以死控訴, ,熱狗店老闆快啲出嚟交代,快啲交出cctv, 店內自殺咁大怨氣 , 呢間店好有問題 , 有可能畀人逼死 ,我要真相呀。
點解黃c唔出嚟幫手足申冤??
因為嗰間係好出名嘅黃店

引用:
原帖由 cchhii328 於 2022-7-3 10:27 發表
欠債點解唔玩衆籌?
個女人嘅錢可能借咗畀手joke無得還又遇人不淑

引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2022-7-3 10:15 發表

有一段時間真係咁,凡係有死人都屈落警察到。
好似陳彥霖、周梓樂等等,831仲抹黑到好似大屠殺咁。最終831睇左咁耐片,一個死人都搵唔到。
黃黑呢D抹黑既邪惡手段,同埋泛民縱暴、黑暴火燒人、渠蓋爆頭、𠝹刀割頸、搶犯等等事件,相信會記載在歷史當中。
日後世人會以此為鑑。
唔係有一段時間 係到現在黃人依然咁諗 成日提住陳同學 點解無端端落海 一定有陰毛

呢啲店專吸納那些不能融入主流社會,或有不良嗜好。人工小小但覺得開心圍爐。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-7-3 10:14 發表

係同一個名應該都同老細
綱上話呢間野係franchise, 即係好似7-11 咁,集團有晒package, 你有錢想做店主,科水就可以做老闆
不過都係果d, 黃友痴黃友,隻隻都係曱甴

引用:
原帖由 dunbinexy 於 2022-7-3 10:41 發表

綱上話呢間野係franchise, 即係好似7-11 咁,集團有晒package, 你有錢想做店主,科水就可以做老闆
不過都係果d, 黃友痴黃友,隻隻都係曱甴
唔黃都唔會買黎做啦
不過咁樣講即係自殺果個未必係黃?