• 瀏覽: 43,464
  • 回覆: 266
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2022-7-3 13:28 發表
噉就好啦,波音以後專心造戰機。
呆灣有福了又要買300幾億美國高價過期飛機軍火塡數

仲敢同你美國佬買嘢咩,唔知幾時忽然又作個藉口制裁,唔賣零件同提供維修服務,2百幾架機咪變廢物。

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2022-7-3 13:17 發表

法國無搶美國生意

係中國選用法國飛機
一方面要洗咗手上揸住的美元佢,另一方面要慢慢減持美國債,夾死佢,等歐洲佬自己揸美元好過。

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2022-7-3 13:28 發表
噉就好啦,波音以後專心造戰機。
佢d戰機好勁架

加左潛水功能

好在法國仲有馬克龍呢個相對理性嘅人執政, 唔會盲目跟晒美國班, 中國先可以同空中巴士做得成單大生意。

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-7-3 08:56 發表
7月1日晚間,中國大陸三大航空集團——南航、國航、東航1日公告,稱已與法國空巴(Airbus)簽訂購買協議,將分別向空巴購買96、96、100架A320NEO系列

美國飛機唔安全又食油,再加上貿易戰,真係唔洗預佢囉

引用:
原帖由 lawumi 於 2022-7-3 13:23 發表

結果自己最like嗰班鏡仔去幫美心拍廣告
仲有軒仔都幫班黃人口中嘅"黨鐵"賣廣告。

引用:
原帖由 Wai7412002 於 2022-7-3 12:57 發表

中國又話自己制造飛機,洗乜同美國法國買
我都記得之前中國各大民航公司訂左好多大陸制飛機,點解仲要買咁多外國貨?

乜唔係話要提震經濟搞內捲咩?乜唔係已經有割橙機咩??仲要同人地買既???莫名其妙

提示: 違規內容已被屏蔽
上次東航出事就係波音,點解仲要買你?

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-7-3 08:56 發表
7月1日晚間,中國大陸三大航空集團——南航、國航、東航1日公告,稱已與法國空巴(Airbus)簽訂購買協議,將分別向空巴購買96、96、100架A320NEO系列

波音公司點對尾國政府?仲支唔支持佢哋呢?

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-7-3 13:39 發表

一方面要洗咗手上揸住的美元佢,另一方面要慢慢減持美國債,夾死佢,等歐洲佬自己揸美元好過。
手上揸住的美元 咪一帶一路洗緊 呢到起碼頭幾十億 嗰到起鐵路又幾十億   

中國歐洲枱底推行幹掉美國的計劃

聽聞老尾波陰裝有後門, 危害國家安全,講完

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]