• 瀏覽: 44,644
  • 回覆: 266
  • 追帖: 1
+2
交貨不確定性… 又真係 wow

鬼知你老美幾時又玩制裁⋯⋯

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-7-3 08:56 發表
7月1日晚間,中國大陸三大航空集團——南航、國航、東航1日公告,稱已與法國空巴(Airbus)簽訂購買協議,將分別向空巴購買96、96、100架A320NEO系列

主席叫歐洲自主,即係叫歐洲唔好再聽災星美國講。跟住再同法國買飛機,法國諗起潛艇單野,應該都覺得,都係中國信得過。

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-7-3 08:56 發表
7月1日晚間,中國大陸三大航空集團——南航、國航、東航1日公告,稱已與法國空巴(Airbus)簽訂購買協議,將分別向空巴購買96、96、100架A320NEO系列

系甘啱㗎啦!斷晒同佢哋商貿,等美國越窮越見鬼

可能空巴優於波音

引用:

打長久哦

引用:
原帖由 姚卓飛 於 2022-7-3 12:44 發表
愛國愛黨一定要堅持非國產飛機不搭
只有曱甴先咁唔理智,左制裁右抵制,2019年好清楚睇到曱甴行為,又話擺食美心云云

不用師奶揾師 了

拋棄波音因美中政治因素

係又如何

引用:
原帖由 @PICO@ 於 2022-7-3 13:04 發表
交貨不確定性… 又真係 wow

鬼知你老美幾時又玩制裁⋯⋯
你同美國買飛機 陣間話你呢樣嗰樣 禁止出口零件 中國咪揾自己麻煩 點可能同你買 同美國脫鉤係正路

引用:
原帖由 Wai7412002 於 2022-7-3 12:57 發表

中國又話自己制造飛機,洗乜同美國法國買
只有曱甴思維才會固步自封,2019年就好清楚睇到曱甴思維,日日打飛機攪做所謂黃色經濟圈,攪到自己日日被人騙財,千元臭魚蛋盆菜都是黃色經濟圈之作

法國佬冇左潛艇生意,呢292架飛機,當幫補下

引用:
原帖由 starr 於 2022-7-3 10:48 發表

三哥
三哥啲戰機買咗入來都係研究練點摔先爽 客機都可以考慮波音 有哂不同方法 直插 同機長鬥力 睇下仲有乜新招開發一下

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-7-3 13:11 發表
法國佬冇左潛艇生意,呢292架飛機,當幫補下
飛機呢單大單過潛艇,數目大好多

Airbus點都安全D
波音坐坐下就從地球上消失

引用:
原帖由 零死04 於 2022-7-3 12:37 發表
老美要唔要制裁法國佬?不過法國佬都是學你老美先前搶澳洲潛艇訂單。
法國無搶美國生意

係中國選用法國飛機

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]