• 瀏覽: 44,592
  • 回覆: 266
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 jacksoooo 於 2022-7-3 13:01 發表
8國聯軍時,他們有份呀。。。點解唔用國產
你上yt睇下個個專家都話買空巴依招絕洗少少錢就可以睇美國佬同歐洲佬反面值呀

引用:
原帖由 春天強勁的山羊 於 2022-7-4 10:31 發表

你上yt睇下個個專家都話買空巴依招絕洗少少錢就可以睇美國佬同歐洲佬反面值呀
美帝話要制裁,你估大6的估空巴還能飛嗎。。。

引用:
原帖由 jacksoooo 於 2022-7-4 10:34 發表

美帝話要制裁,你估大6的估空巴還能飛嗎。。。
講真制裁到中國買唔都空巴咪到歐盟唔妥美國囉

引用:
原帖由 春天強勁的山羊 於 2022-7-4 10:36 發表

講真制裁到中國買唔都空巴咪到歐盟唔妥美國囉
一定賣,引君入罋呀唔用最穩陣。。。

引用:
原帖由 春天強勁的山羊 於 2022-7-4 10:31 發表

歐元跌+美金升 (對人仔)

佢真係好似唔記得自己近年炒左幾鑊甘O既, 
賣家唔記得, 
唔好當買家會無左件事先得架~ 

班呆仔1450同曱甴仔平時仲講緊出一個post一個幾豪,食m記雪糕都冇錢嘅生活,當然唔明白大陸而家賺得太多美元,要搵啲嘢買下嘅心態,唔係揸住啲錢等貶值呀

美國之前係法國手中搶走澳洲生意, 而家就搶番美國手中既中國生意, 有來有往。

佢老美西話唔撚志在,只要按掣....

PRINTING MACHINE

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2022-7-3 10:37 發表
又要賺中國錢 又要損害中國利益
大蝦細主義

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-7-3 08:56 發表
7月1日晚間,中國大陸三大航空集團——南航、國航、東航1日公告,稱已與法國空巴(Airbus)簽訂購買協議,將分別向空巴購買96、96、100架A320NEO系列

又話自行研發左既又乜又7架

引用:
原帖由 姚卓飛 於 2022-7-3 12:44 發表
愛國愛黨一定要堅持非國產飛機不搭
咁不愛中國的港甴,洗唔洗停飲東江水,停食中國出口食品,同停止用中國貨和 淘寶?

大家諗多咗...........

大陸近期進一步去美元化, 沽了不少美債, 手上太多美元.........
買292架空巴, 使咁D 美元啫..........

波音近年頻頻出事, 梗係唔買啦.............有錢都唔好太任性...............

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2022-7-3 09:09 發表
波音等收皮,歐唔買你,得罪中俄亦唔買你,仲有咩大國幫襯先?
日本🇯🇵

空中巴士感覺安全啲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]