• 瀏覽: 24,177
  • 回覆: 125
+7
美國前國務卿基辛格(Henry Kissinger)在接受《旁觀者》(Spectator)記者採訪時說,烏克蘭危機可能會以三種方式結束。《旁觀者》在7月2日刊出基

瓜所講嘅三種方案都唔係俄佬會接受的,俄佬接受的只有一種方式,那就是徹底控制烏黑爛!這當然包括分裂烏黑爛。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/787991/俄烏戰爭怎收場-基辛格談3個方案

我估最終的結局係類似南北韓狀態

等到烏民醒覺把司鷄烏奸拉下馬就會係收場日子

引用:
原帖由 gogoaway 於 2022-7-3 08:51 發表
等到烏民醒覺把司鷄烏奸拉下馬就會係收場日子
等於當年叫中國人民要將毛蔣拉下馬,捧汪精衛上台一樣,你咁恩維,真漢奸也

證明美國借烏克蘭東擴來對付俄羅斯是失敗收場

先攪清楚俄羅斯發源地其實在烏克蘭,而現今烏克蘭許多土地其實係蘇聯分裂才有的,而居住在這些土地上的許多人其實是俄羅斯人

引用:
原帖由 4ichicken 於 2022-7-3 08:57 發表

等於當年叫中國人民要將毛蔣拉下馬,捧汪精衛上台一樣,你咁恩維,真漢奸也
你有病, 真黃絲曱甴也
我愛國愛港, 中國好香港更好。

誰急着要結束戰爭?

引用:
原帖由 gogoaway 於 2022-7-3 09:10 發表

你有病, 真黃絲曱甴也
我愛國愛港, 中國好香港更好。
俄烏戰爭関你地差事咩,我國從不干預外國事務,你連祖國政策都吾跟,談什麼愛國,我看你只是披上藍皮的真漢奸!

歐洲的冬天很難過,九月天氣就開始冷了!

老基,現在的尾角不是你當年的尾角,方案不是你講點就點

烏已經係歐美嘅大包伏,剩返嘅嘢都唔多,談判分治已經係最佳嘅結局

司機當選唔夠半年民望趺到淨得30%唔夠,唔係俄佬開戰佢一早落左台喇

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2022-7-3 09:09 發表
先攪清楚俄羅斯發源地其實在烏克蘭,而現今烏克蘭許多土地其實係蘇聯分裂才有的,而居住在這些土地上的許多人其實是俄羅斯人
一話講晒,俄羅斯要收回祖家(基輔/烏克蘭),這才是正常的結果😁😁😁

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2022-7-3 09:09 發表
烏克蘭即係小俄羅斯,所有烏克蘭人都係俄羅斯人

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]