• 瀏覽: 23,666
  • 回覆: 125
+7
順手拖垮歐洲和美國的經濟!

引用:
原帖由 Versailles 於 2022-7-3 11:25 發表
呢個中囯老朋友 愈老愈胡里胡塗
己經老人痴呆朝不保夕

引用:
原帖由 lam_km 於 2022-7-3 09:18 發表
歐洲的冬天很難過,九月天氣就開始冷了!
從未如此想快d入冬

基辛格始終係尾國人,諗嘅嘢都係從尾國思維出發

好簡單問題, 停戰邊個國家受益? 一路打唔停邊個受益, 同埋衣家西方國家通脹高企, 佢地覺得唯一可以解決通脹就係不斷推高通脹.

戰爭總會有停止既一日, 就係烏仔被揸乾揸掙既時候, 再無油水, 到時候就會停. 呢個世界愈來愈小政治家, 反而政棍愈來愈多.

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-7-3 08:36 發表
美國前國務卿基辛格(Henry Kissinger)在接受《旁觀者》(Spectator)記者採訪時說,烏克蘭危機可能會以三種方式結束。《旁觀者》在7月2日刊出基

講事實……阿媽係女人

引用:
原帖由 4ichicken 於 2022-7-3 08:57 發表

等於當年叫中國人民要將毛蔣拉下馬,捧汪精衛上台一樣,你咁恩維,真漢奸也
嗰個係偽政權喎!

其實得一個方案,烏要消失。一半烏還幾世都找不到數人民最後回歸俄,而歐梗係不想烏消失錢又冇糧又冇通漲可以去到百年高一遇。

冬天來到時,烏克蘭好快玩完

快啲和談 減少死傷 才是正道

引用:
原帖由 montejo 於 2022-7-3 11:40 發表

嗰個係偽政權喎!
澤司機基本上都係美國控制的偽政權,歐美出軍火借烏克蘭人嘅性命去打俄軍,自己唔出手,烏軍基本上同偽軍無大分別

仲有第四方案就係烏克蘭滅國,司機上吊!

引用:
原帖由 johnlong18 於 3-7-2022 08:36 發表
美國前國務卿基辛格(Henry Kissinger)在接受《旁觀者》(Spectator)記者採訪時說,烏克蘭危機可能會以三種方式結束。《旁觀者》在7月2日刊出基

嘿嘿,繼續打咀炮無用嘅,人家 Russia 怕你有毛咩,拉鋸戰睇下邊個死得快 D 同佢一齊陪葬,歐美嘅人民就快會凍撚死

引用:
原帖由 grayseries 於 2022-7-3 10:47 發表
以目前情況,是對中國最佳.
俄佬被拖住,不能不依靠中國而進一步讓利.
俄佬不能快速攻陷烏國,底牌一露,中俄邊境安全矣,
畢竟強鄰在旁,以前亦侵占了中國不少土地.

所以我一直認為,最佳的情況不是烏克蘭速敗,是能拖住俄佬!
而付出拖住佢地代價既國家,係美國為首的西方國家.
不會,俄羅斯還需要中國打贏歐美世界霸權。

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-7-3 08:36 發表

咁撚高調、分分鐘比拜燈抽后算脹鬧佢同泥黑鬆當年放生天朝、E+大個仔唔聽老尾話

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]