• 瀏覽: 24,260
  • 回覆: 125
+7
引用:
原帖由 gogoaway 於 2022-7-3 08:51 發表
等到烏民醒覺把司鷄烏奸拉下馬就會係收場日子
話被俄軍攻擊,詐死整容到歐美機會率多

第2、3版本基本無咩可能出現
投放咁多資源落去,又打咗咁耐,受嘅靶都受曬
交返佔領嘅地區出嚟?
食懵咗呀?

引用:
原帖由 4ichicken 於 2022-7-3 09:18 發表

俄烏戰爭関你地差事咩,我國從不干預外國事務,你連祖國政策都吾跟,談什麼愛國,我看你只是披上藍皮的真漢奸!
做咩啫
烏克蘭輸咗你就唔想提,仲唔想人地提呀?

引用:
原帖由 s336990 於 2022-7-3 10:41 發表

做咩啫
烏克蘭輸咗你就唔想提,仲唔想人地提呀?
不干預別國事務乃國策,不跟黨路線的藍皮曱甴要收聲

以目前情況,是對中國最佳.
俄佬被拖住,不能不依靠中國而進一步讓利.
俄佬不能快速攻陷烏國,底牌一露,中俄邊境安全矣,
畢竟強鄰在旁,以前亦侵占了中國不少土地.

所以我一直認為,最佳的情況不是烏克蘭速敗,是能拖住俄佬!
而付出拖住佢地代價既國家,係美國為首的西方國家.

引用:
原帖由 krolik 於 2022-7-3 09:57 發表

烏克蘭即係小俄羅斯,所有烏克蘭人都係俄羅斯人
司機係猶太人

引用:
原帖由 s336990 於 2022-7-3 10:39 發表
第2、3版本基本無咩可能出現
投放咁多資源落去,又打咗咁耐,受嘅靶都受曬
交返佔領嘅地區出嚟?
食懵咗呀?
俄國都可以提方案
北約退回蘇聯解體時狀況

第二方案
北約解散

因為尾國疫情嚴重同埋反送中
搞到全球民不聊生

引用:
原帖由 4ichicken 於 2022-7-3 08:57 發表

等於當年叫中國人民要將毛蔣拉下馬,捧汪精衛上台一樣,你咁恩維,真漢奸也
哦!烏雞生死與香港無關...
中國一黨專政,1億黨員全部係社會精英,用科學治國,發展一日千里,帶領14億國民脫貧,我身為中國人,都感到光榮!

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-7-3 08:36 發表
美國前國務卿基辛格(Henry Kissinger)在接受《旁觀者》(Spectator)記者採訪時說,烏克蘭危機可能會以三種方式結束。《旁觀者》在7月2日刊出基

應該有政變

呢個中囯老朋友 愈老愈胡里胡塗

引用:
原帖由 gogoaway 於 2022-7-3 08:51 發表
等到烏民醒覺把司鷄烏奸拉下馬就會係收場日子
有美國搞事托廢人做領導傀儡, 點會拉落馬

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-7-3 08:36 發表
美國前國務卿基辛格(Henry Kissinger)在接受《旁觀者》(Spectator)記者採訪時說,烏克蘭危機可能會以三種方式結束。《旁觀者》在7月2日刊出基

俄羅斯可接受的條件,分割烏克蘭,不可加入北約!沒有其他,這是維一條件!

戰爭打多一兩年睇下會點

基佬己經老人痴呆啦!乜3個方案啫?方案只有一個,就係俄佬絕對控制烏黑爛

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]