• 瀏覽: 12,092
  • 回覆: 74
引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-7-3 00:29 發表
熱帶氣旋暹芭6月30日起逼近本港,至今晚始逐漸遠離,其間為本港帶來狂風暴雨。有居住大埔的港男在惡劣天氣下,家中熱水爐竟然突然故障,女朋友大發脾氣,心急無助下,只能上FB求援。最後竟有街坊仗義冒雨相助,最後成功將熱水爐修好。事件流傳後引起不少網民紛紛大讚有愛。

...
港女真麻煩,不識睇量男朋友,宜家打梗風,不是平常日子,真係要同條女分手,還掂遲早問題,早D好過遲。

無鬼用

好無聊,完全唔抵幫。

太縱果啲公主病!

打風天氣下煤氣公司有無緊急服務?!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-7-3 07:24 發表

似唔似呀?? 整水喉師父, 好多呢D劇目囉
噴水,濕身,若隱若現。。。。

呢位街坊真係唔話得!!!
不過熱天沖涷水冇乜所謂,洗乜發脾氣。

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-7-3 07:21 發表

A V 片?
我睇過呢套AV好正㗎!所以話年輕人要好學,大家一齊去學修水電啦

引用:
原帖由 必佬 於 2022-7-3 09:35 發表

電熱水爐要換電芯?
佢有話電熱水爐?可能係媒氣爐呢,某啲款係有兩粒D電。

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-7-3 00:37 發表

有次超過三十度,係街見到個女仔著長袖冷衫……
駛鬼女仔,間唔中都見到D學生哥三十幾度著冷衫啦

一般舊式熱水爐係用中或大電芯發動點火器,所以一般撻唔著火都係因為電芯冇電!如果換了電芯都唔掂,又點打緊風,你可以變通下去煲熱水,放一浴缸水再加熱水去溝成溫水洗澡呀!要求救??!而家啲後生冇腦㗎

熱水爐修好了,係時候修理一下你女朋友,郁啲發脾氣你以為冇你唔得牙!

FB上大多數人都早已互相認識,感覺似炒作。記者更易做,只網上轉載。

聽過香汗淋漓未?女人流汗先香!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-7-3 00:29 發表
熱帶氣旋暹芭6月30日起逼近本港,至今晚始逐漸遠離,其間為本港帶來狂風暴雨。有居住大埔的港男在惡劣天氣下,家中熱水爐竟然突然故障,女朋友大發脾氣,心急無助下,只能上FB求援。最後竟有街坊仗義冒雨相助,最後成功將熱水爐修好。事件流傳後引起不少網民紛紛大讚有愛。

...
換左條女算啦!冇出街沖少日會死咩。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]