• 瀏覽: 23,712
  • 回覆: 145
+2
本地新冠疫情復熾,昨增2,318確診個案,連續3日新增確診數字多於2,000宗,共6,680宗新症。衞生防護中心表示,懷疑涉及變種新冠病毒Omicron分支BA.4或BA.5的觀塘萬泰利廣場食肆「為食火鍋公司」群組昨再增7宗個案,全部患者於上月24日晚上去過涉事食肆,該群組累計11人中招。另外,醫務衞生局局長盧寵茂昨發表網誌,指新冠疫情重創民生經濟,如何控制疫情為香港連接國際連通內地,是其首要任務。

連條毛咩, 度度縮縮,救火一樣,冇遠見既政策等住做孤島。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/3-日爆逾-6600-確診-涉-omicron分支趨增-022941495.html

新任政務司長同曾局長都六十幾, 確診幾日就可以上台宣誓, 呢個病毒似乎唔係咁嚴重喎? 😉

六千幾又點,有冇人要入ICU?疫苗接種率高根本可以不理呢啲數字,最好係全民染疫咁就一了百了!

引用:
原帖由 高峰上的河流 於 2022-7-2 14:45 發表
本地新冠疫情復熾,昨增2,318確診個案,連續3日新增確診數字多於2,000宗,共6,680宗新症。衞生防護中心表示,懷疑涉及變種新冠病毒Omicron分支BA.4或BA.5的觀塘萬泰利廣場食肆「為食火鍋公司」群組昨再增7宗個案,全部患者於上月24日晚上去過涉事食肆,該群組累計11人中招。另外,醫務衞生局局長盧寵茂昨發表網誌,指新冠疫情重創民生經濟,如何控制疫情為香港連接國際連通內地,是其首要任務 ...
3日6千幾人新曾安心出行先發現11人中招,垃圾App大約準確追蹤到0.17%既染疫者。重話嘟安心出行可以「確保安全」。。。

一句開外國關 快測搞掂,只係做唔做問題,肥媽打晒針都中招,而家當風土病仲好

引用:
原帖由 richardli008 於 2022-7-2 15:08 發表
六千幾又點,有冇人要入ICU?疫苗接種率高根本可以不理呢啲數字,最好係全民染疫咁就一了百了!
最好你全家中多幾次,睇下中完再中有乜後果,以作示範

本土原有的病毒也不能守住,
重有新病毒已入侵香港,
舊政府諗住己經冇得撈 La,
一於躺平, 留D蘇州屎俾下一屆政府。

好快又過萬

引用:
原帖由 richardli008 於 2022-7-2 15:08 發表
我唔會想染到囉。所以會做好自身嘅保護。政府點做係佢嘅事。

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-7-2 15:21 發表

最好你全家中多幾次,睇下中完再中有乜後果,以作示範
點解你仲係度架,無人buy你套清零啊,過主啦

打針既作用係減輕重症冇話過唔會中招,爆過好正常
當打完第三針,就會集體鬆懈😁,跟住又到強4針😎😎

引用:
原帖由 高峰上的河流 於 2022-7-2 14:45 發表
本地新冠疫情復熾,昨增2,318確診個案,連續3日新增確診數字多於2,000宗,共6,680宗新症。衞生防護中心表示,懷疑涉及變種新冠病毒Omicron分支BA.4或BA.5的觀塘萬泰利廣場食肆「為食火鍋公司」群組昨再增7宗個案,全部患者於上月24日晚上去過涉事食肆,該群組累計11人中招。另外,醫務衞生局局長盧寵茂昨發表網誌,指新冠疫情重創民生經濟,如何控制疫情為香港連接國際連通內地,是其首要任務 ...
可以比幾個月時間,唔得可以免去巴

引用:
可能有4百萬人中過招

仲理鳩佢咩🤷🏼‍♂️在下想除罩呀🤷🏼‍♂️

又將數字加埋,用來嚇人。一早講喇又誇大。不如每月10萬咁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]