• 瀏覽: 30,531
  • 回覆: 174
+4
引用:
原帖由 paoon 於 2022-7-2 16:22 發表

有幾難
份份application寫要求月薪50000已經可以
當然唔係你講呢d, 要見唔成份工容乜易呢

社署會安排勞工署張貼出嚟嘅工比你去見, 社署會作出跟進

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-7-2 16:27 發表

當然唔係你講呢d, 要見唔成份工容乜易呢

社署會安排勞工署張貼出嚟嘅工比你去見, 社署會作出跟進
都話要搵唔到工
係咪真係咁難

引用:
原帖由 paoon 於 2022-7-2 16:26 發表

咪搵lor
要冇人請有幾難
社署成日約見你, 什至安排醫院工作比你去做而你又唔去做, 佢又成日要見你, 你自己都無癮。健全人士想攞個3、4千蚊一個月唔係咁易

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-7-2 16:34 發表

社署成日約見你, 什至安排醫院工作比你去做而你又唔去做, 佢又成日要見你, 你自己都無癮。健全人士想攞個3、4千蚊一個月唔係咁易
見下有咩所謂
都話要人見人怕冇人咁收有幾難
醫院

引用:
原帖由 paoon 於 2022-7-2 16:31 發表

都話要搵唔到工
係咪真係咁難
遲到早退/失蹤/經常除低口罩先咳嗽/去完廁所唔沖廁/玩手機唔做嘢/講嘢不離問候人老母/幾日唔沖涼一身異味/經常做錯嘢倒公司米........................

自尊心問題,返工比上司「恰」,心理受創,又心高氣傲,現在還年青,衣食又沒有問題,所以就拖了。

好多呢d廢西架

引用:
原帖由 剎華 於 2022-7-2 16:44 發表
自尊心問題,返工比上司「恰」,心理受創,又心高氣傲,現在還年青,衣食又沒有問題,所以就拖了。
有國安法
保人人生活穩定
唔使做衣食無憂

引用:
原帖由 paoon 於 2022-7-2 16:46 發表

有國安法
保人人生活穩定
唔使做衣食無憂
人們不事生產,對國家來說有害無利哦~~

香港好多高分低能的宅女、宅男。

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2022-7-2 15:29 發表

加埋冇上街擲汽油彈已經還得神落
冇錯

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2022-7-2 16:22 發表
有公屋住,  唔駛一世做樓奴...............
😂

引用:
原帖由 s336990 於 2022-7-2 14:02 發表

我認為同社蠻網站有關
睇得曬命多,價值觀世界觀會,扭曲架
所言甚是

引用:
原帖由 剎華 於 2022-7-2 16:53 發表

人們不事生產,對國家來說有害無利哦~~
強迫勞動

引用:
原帖由 paoon 於 2022-7-2 19:15 發表

強迫勞動
那是否有強迫不勞動?不要極端化?事情沒有你想像中的嚴重。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]