• 瀏覽: 29,815
  • 回覆: 194
+13
冇辦法啦你波音咁多意外驚吖嘛大佬全世界都應該唔好買波音啦, 講句實話冇乜新聞話空中巴士有意外喎

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2022-7-2 11:12 發表
應該用新疆分公司同佢簽約,睇吓佢簽唔簽
揾個新彊佬簽約,
問下歐洲人係唔係強迫新彊人簽約?

咁大張單,照計可以傾吓用人民幣或者歐元結算,連滙對價都唔益美國佬

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-7-2 11:39 發表

C919岩岩先成品試飛成功,產能爬坡要時間,而且手持訂單超800架,完成手持都有排交付
C919要安裝 CJ1000A
單發,之後雙發
開始測試 貨機效能

引用:
原帖由 paul-lo 於 2022-7-2 12:02 發表
我覺得政治意義多過貿易,中國國內正服役的機隊仍然年輕化,簽個採購協議是叫法國佬唔好做D唔應該做的事,否則協議也可隨時縮細甚至hold住先;而且中國也可自用國產貨.
近年波音啲機,頻頻出事,也是政治原因?

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-7-2 09:44 發表
【明報專訊】中國三大航空集團南航、國航、東航昨晚分別發出公告稱,已與歐洲空中巴士公司簽訂購買協議,合共訂購總數292架A320NEO系列單通道飛機,總價逾2900億港元。這是疫情爆發近3年來,內地航空業首次宣布大規模的客機訂單,內媒認為,這顯示隨著國際國內航班加速恢復,中國民航業正在加快佈局「起飛」。

...
這是戰略,多點同歐州做生意,多點經濟聯繫,歐佬係政治上自然會留一手

引用:
原帖由 當天的好日子 於 2022-7-2 13:28 發表
2900億全數支付左先,否則走數
多數係 “意向購買”
訂金都唔駛

波陰可以去食屎 

引用:
原帖由 afternoon 於 2022-7-2 15:13 發表

這是戰略,多點同歐州做生意,多點經濟聯繫,歐佬係政治上自然會留一手
就是認同這一點,今次法國,睇下次同德國買D乜嘢;搞掂此兩歐盟話得下事嘅,英國就由得佢同契大佬癲!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-7-2 11:34 發表

點解可以丟轉講
掉轉講, 顛倒是非黑白, 指鹿為馬喺黃人特質

叫小粉紅同藍絲點回應好

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-7-2 09:44 發表
【明報專訊】中國三大航空集團南航、國航、東航昨晚分別發出公告稱,已與歐洲空中巴士公司簽訂購買協議,合共訂購總數292架A320NEO系列單通道飛機,總價逾2900億港元。這是疫情爆發近3年來,內地航空業首次宣布大規模的客機訂單,內媒認為,這顯示隨著國際國內航班加速恢復,中國民航業正在加快佈局「起飛」。

...
擺明唔用波音,因為波音會插水。會空中爆炸,

引用:
原帖由 塔利忽 於 2022-7-2 10:07 發表
唔用國產機😂
國產定單多到做唔切,

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-7-2 10:26 發表
美國 又要 哭崩了!
慢慢將舊的波音機換空巴。

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-7-2 10:32 發表
空中巴士即係歐洲野,按中國邏輯,即係資助歐洲打自己盟友俄佬
空巴係德,法為主,英國祇提供引擎,
意味著,德,法好好地做生意,
唔好掛住打仗。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]