• 瀏覽: 3,650
  • 回覆: 15
+2
【Now新聞台】內地《人民日報》發表社論,指香港回歸以來歷程證明,實行一國兩制有利維護國家及香港根本利益,又指只有做到愛國者治港,才可有效落實中央對特區的全面管治權,及有效解決各種深層次問題。

一國兩制有效解決各種深層次問題 。

相信一國兩制亦適用於防疫政策。

中國堅持清零絕對正確,
而香港作為中國對外窗口,
香港應該加快共存開放進程,
最終實現完全開放,
成為共存開放模式的示範單位。

當中國群眾看到香港完全開放成果後,
亦會有信心共存開放。
香港盡快融入共存經濟圈,
再推動建設共存開放中國。

新聞來源連結:
https://news.now.com/home/local/player?newsId=481363

💪💪💪💪💪💪💪💪💪

一國兩制更可以擴展到一港兩制。

建議香港設立閉環式中國通關區,
需要返回中國嘅人可先在香港閉環區隔離,
然後唔洗再喺內地隔離。

閉環區以外就係共存式外國通關區,
由外國返港就唔洗隔離。

閉環式中國通關區,
同共存式外國通關區,
分別實行兩種防疫制度,
一港兩制

💪💪💪💪💪💪💪💪💪

引用:
原帖由 jcxz 於 2022-7-1 10:49 發表
【Now新聞台】內地《人民日報》發表社論,指香港回歸以來歷程證明,實行一國兩制有利維護國家及香港根本利益,又指只有做到愛國者治港,才可有效落實中央對特區的全面管治權,及有效解決各種深層次問題。

一國兩制 ...
明知你係國家宣傳機器,不過都讚下你啦

引用:
原帖由 貴貴大世界 於 2022-7-1 11:48 發表

明知你係國家宣傳機器,不過都讚下你啦
我都唔知咩係國家宣傳機器

主席果句包含了: 叛者 反者 好淸析 兩者屬同一科東西

人民日報

熱烈慶祝回歸25周年

附件

20220701_112257.jpg(219.96 KB)

引用:
原帖由 沙填入臀門. 於 2022-7-1 12:07 發表
人民日報
支持人民日報

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-7-1 12:09 發表
熱烈慶祝回歸25周年
慶祝回歸

特區政府的官場文化必須要改變,英國佬果套要撤底收檔,無能力的必須要被替換,而且過程要快要狠!

引用:
原帖由 jcxz 於 2022-7-1 10:50 發表
💪💪💪💪💪💪💪💪💪

一國兩制更可以擴展到一港兩制。

建議香港設立閉環式中國通關區,
需要返回中國嘅人可先在香港閉環區隔離,
然後唔洗再喺內地隔離。

閉環區以外就係共存式外國通關區,
由外國返港就唔洗隔離。

閉環式中國通關區,
同共存式外國通關區,
分別實行兩種防疫制度,
一港兩制

💪💪💪💪💪💪💪💪💪
"一港兩制"
好有創意..

小粉紅話要一國一制

引用:
原帖由 jcxz 於 2022-7-1 10:49 發表

一國兩制 ...
咪係囉,個人認為句野係無錯

引用:
原帖由 williamsze31 於 2022-7-1 14:49 發表
特區政府的官場文化必須要改變,英國佬果套要撤底收檔,無能力的必須要被替換,而且過程要快要狠!
必須有所作為

引用:
原帖由 tinnit 於 2022-7-1 14:57 發表

"一港兩制"
好有創意..
都係受到一國兩制啟發
一個香港兩個防疫制度分區
絕對可行

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]