• 瀏覽: 26,726
  • 回覆: 139
  • 追帖: 1
+3
約翰遜無讀歷史咩?

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-6-30 18:41 發表

當時中國人鍾意吸毒享樂,願者上釣,無計
點解戴太唔敢為香港同老鄧打返場?

死白皮豬

引用:
原帖由 kwma 於 2022-6-30 18:34 發表

跌糧子比小平同志嚇到係人民大會堂PK
鄧希賢曰:中國人窮是窮了一點,但打仗是不怕死的!

之後的事大家都知
https://youtu.be/yY2KoWjUIho

金毛狗大鳩鑊

引用:
原帖由 carters 於 2022-6-30 18:02 發表
針對英國首相約翰遜提到「如果普京是女人,就不會發動烏克蘭戰爭」,俄羅斯總統普京回應說,英國前首相戴卓爾夫人曾經在1982年為了福克蘭群島發動戰爭。 約翰遜日前接受訪問時說,普京入侵烏克蘭是一個「有毒男子氣概」的完美例子,又呼籲為世界各地的女童提供更好教育,以及需要更多女性掌權。 在土庫曼訪問的普京說,他想提醒在現代歷史發生的事,戴卓爾夫人為了控制福克蘭群島,對阿根廷發起軍事行動,就是女性發動戰爭的 ...
普京真的有勇有謀!

引用:
原帖由 veneno 於 2022-6-30 18:39 發表
虐汗信點解又唔寸埋英女王因為英女王嘅曾祖母維多利亞女王時期佔咗世界幾多地方
藥寒信想羞辱人點知自曝其短

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-6-30 19:32 發表

點解戴太唔敢為香港同老鄧打返場?
當日比希賢嚇一嚇

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-6-30 19:29 發表
約翰遜無讀歷史咩?
外相都唔識地理啦,好奇咩?

引用:
原帖由 yuk777044 於 2022-6-30 18:30 發表
英國而家真係2、3流國家
係九流國家

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-6-30 19:36 發表

當日比希賢嚇一嚇
戴太拿南京條約出來說事,結果老鄧叫她去找李鴻章去,結果她真的去了找李鴻章

引用:
原帖由 TRITON-BSD 於 2022-6-30 19:27 發表
開始更覺得,北韓等被視為極權領導人,比西方更有教養。
尤其是去過朝鮮後,發現31看世界在9up

引用:
原帖由 中國香港001 於 2022-6-30 18:15 發表
戴卓爾需然有鐵娘子之稱,但見到鄧小平先生好似老鼠見貓,會腳軟。
人民大會堂直接仆街俾全世界睇

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2022-6-30 18:49 發表

戴卓爾夫人當年就因為打贏左福克蘭一役,
九咁吋上北京搵鄧小平講香港問題。
結果係人民大會堂前仆左街。
世界政治永遠係靠軍事力量和經濟力量話事,英軍當年擊敗清軍,搶奪香港,今日英軍吾夠打吾敢打,當然要乖乖交返出來。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]