• 瀏覽: 36,907
  • 回覆: 261
+4
中共總書記、國家主席、中央軍委主席習近平下午抵達本港,展開訪港行程。習近平表示,自他上次到香港至今,這五年他一直關注著香港、牽掛著香港,他的心及中央政府的心,和香港同胞在一起。 習近平在高鐵西九龍站的歡迎儀式上發表講話,他表示,在過去一段時間裡,香港經受了一次次嚴峻考驗、戰勝了一個個風險挑戰,歷經風...

中共總書記、國家主席、中央軍委主席習近平下午抵達本港,展開訪港行程。習近平表示,自他上次到香港至今,這五年他一直關注著香港、牽掛著香港,他的心及中央政府的心,和香港同胞在一起。

習近平在高鐵西九龍站的歡迎儀式上發表講話,他表示,在過去一段時間裡,香港經受了一次次嚴峻考驗、戰勝了一個個風險挑戰,歷經風雨後,香港浴火重生,呈現出蓬勃的生機。事實證明「一國兩制」,具有強大生命力,能確保香港長期繁榮穩定,維護香港同胞的福祉。

習近平說,「一國兩制」是好制度,行而不輟,未來可期,只要毫不動搖地堅持「一國兩制」,香港的未來一定會更美好,香港一定會為中華民族偉大復興作出新的、更大的貢獻。

他表示,在香港回歸祖國25周年之際,再次來到香港,感到十分高興,明天是香港回歸祖國25周年慶典日,全國各族人民都將與香港同胞一同慶祝這件喜事。

習大大來港訓話啦,熱烈掌聲!
新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1655453-20220630.htm

一國兩制我以為冇左啦

支持主席

多謝習主席。自己有幸生於大時代,見證一個偉大人物帶領中國邁向強大

正到暈,習大哥,希望你一直連任,沒有你那有我今天的好生活 ,習大哥我愛你。

得返個支架

引用:
原帖由 freemind1 於 2022-6-30 16:12 發表
多謝習主席。自己有幸生於大時代,見證一個偉大人物帶領中國邁向強大
邊個生出黎?可以去到咁假咁肉麻…

貪曾表示非常同意

引用:
原帖由 freemind1 於 2022-6-30 16:12 發表
Agree
見證到東西交替
都不枉此生

引用:
原帖由 一點兩點 於 2022-6-30 16:09 發表
一國兩制我以為冇左啦
要有光就有光, 話有就有

引用:
原帖由 一嗚 於 2022-6-30 16:16 發表
正到暈,習大哥,我愛你。
大哥? 老幾?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-6-30 16:40 發表

大哥? 老幾?
跟紅頂白,其實無咩問題。

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-6-30 16:44 發表
習主席黎左香港
之前班福乖唔係要結束一黨專政咩
唔係又做門口狗呀!只係識打爛香港既設施
如果係既話,2019年時就唔好咁鳩屎大大聲講乜講物
真係廢到無檸用

特別係呢班係香討做鍵盤戰士既廢柴

@walkera2006
@生果轉貼員
@.任展鑾.
@肥矮太空灰
@highbury64
@邦之星
@黑桃A.  
@okla3
@2.0靚仔
@689倒轉又係689 ...
有部分人可能已經被捕。

引用:
原帖由 習大大飽點 於 2022-6-30 16:33 發表

邊個生出黎?可以去到咁假咁肉麻…
咁都要識投胎揀啱時間及國家,每個人黎到人間係同幾千萬個兄弟姊妹爭位。其實你可以考慮下去有民主嘅印度。

主題標籤 #習近平
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]