• 瀏覽: 37,032
  • 回覆: 261
+4
引用:
原帖由 錢太多4 於 2022-6-30 16:10 發表
支持主席

一國兩制有效解決各種深層次問題 。

相信一國兩制亦適用於防疫政策。

中國堅持清零絕對正確,
而香港作為中國對外窗口,
香港應該加快共存開放進程,
最終實現完全開放,
成為共存開放模式的示範單位。

當中國群眾看到香港完全開放成果後,
亦會有信心共存開放。
香港盡快融入共存經濟圈,
再推動建設共存開放中國。

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-7-1 00:01 發表

國際既「一國兩制」有西方認同,中國特色「一國兩制」無西方認同!
咁國際上有邊個國家有一國兩制比國際認同?舉個例子睇下?中國內政點解要你哋認同?

引用:
原帖由 taikonautxyz 於 2022-6-30 17:58 發表

請問呢啲係咪叫做點名鞭屍呢?呢啲列出一班你哋嘅所謂反對派,指名道姓,圍爐鞭屍、人身攻擊、鬥垮鬥臭!版主亦都唔敢或者唔會指責你哋!唔敢批評你哋!因為你哋係香港討論區有勢力集團!不過咁樣指名道姓去人身攻擊他人,我覺得好羞恥囉!
其他討論區起人底又點睇?

引用:
原帖由 習大大飽點 於 2022-7-1 00:11 發表

你這有誹謗之嫌喔... 別影衰亞爺了.
你啊爺係咩種架?紅鬚綠眼講鬼話架?

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-7-1 00:33 發表

再睇下未來中國真能超越美國,就可以代替美國了
中國從來無講過要超越邊個國家,代替邊個國家,係你自卑左怕右驚,無L用啫!

阿爺剛才點名講到明,話要攪好房屋居住問題,以及貧富懸殊;擺明針對地慘及孽主了。

極高規格,軍委副主席許其亮,外交部長王毅都有隨行。
其他人想通個電話都唔得。

熱烈慶祝香港回歸祖國二十五周年!🎉🎉🎊🎊
祝願香港繼續繁榮安定!😊👍👍👍

黃畜曱甴無啶企🤣🤪🤭

香港喺未來日子應快啲捉啲黑暴

我只關心幾時通關

又唔係白鴿。。。
休養吓啫!唔會死嘅!

真係好神奇
原本諗著打晒風成3號波好可能有雨會影響成個特首見證會
點知個天突然鬼咁好連太陽都出埋
成過過程完左先開始有小小雨