• 瀏覽: 28,781
  • 回覆: 8
+19
引用:
原帖由 chloechoi 於 2022-6-30 09:31 發表
敘利亞違反中國主張保護國家領土完整,依家講到出口會否得罪中國
佢哋係西方標準用公投嘅方法架啵
西方國家唔係唔支持ma?

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-6-30 07:44 發表
又如何?!
咪就係開咗個先例咯
一不離二二不離三

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-6-30 10:07 發表
唉 烏克蘭點樣 我都覺得唔重要
而家已經瀕臨第三次世界大戰邊綠
美國班人真係癲左
係經濟上無作為 就用軍事綑綁
將歐洲帶返去一戰時既情況

總之 睇路啦 北約同俄羅斯真係開戰
就一定唔會係傳統戰事 而係核戰
第三次世界大戰
我完全睇唔到北約有任何勝算
就算佢哋自己落場都唔見得同俄羅斯有得打
如果就算打核戰你話邊個死傷慘重
俄羅斯嘅幅員咁廣闊
基本上人口密度邊有得同佢比吖

而家立陶宛喺度串柒柒
我覺得就算俄羅斯真係打立陶宛
佢哋都唔夠膽還手

引用:
原帖由 來如雷霆收震怒 於 2022-6-30 11:21 發表

第三次係乜戰都未確定, 但第4次世界大戰一定係石頭
隔岸觀火就最好
最緊要係做好多啲防空攔截
免得傷及無辜

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-6-30 11:38 發表

最理想情況
俄國出手KO立陶宛 北約唔敢出兵 只係敢係門口吠
其他周邊小國認清北約保護唔到佢地 紛紛同俄國私人deal
繼而引發北約成員集體跳船 北約解體

最可怕情況
俄國出手 北約亦出手
俄國唔會同北約打傳統戰爭 一定會出核彈
分支1: 歐洲被核攻擊 完全無救 世界正式進入新冷戰
分支2: 除左歐洲之外 美國本土都受攻擊 美國以及歐洲同俄國互射核彈 世界毀滅

無論點 ...
如果射核彈我好難想象個股市會點嘅情況
😅😅😅😅
因為大家都睇唔到有希望仲要錢嚟做乜

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-6-30 11:38 發表

最理想情況
俄國出手KO立陶宛 北約唔敢出兵 只係敢係門口吠
其他周邊小國認清北約保護唔到佢地 紛紛同俄國私人deal
繼而引發北約成員集體跳船 北約解體

最可怕情況
俄國出手 北約亦出手
俄國唔會同北約打傳統戰爭 一定會出核彈
分支1: 歐洲被核攻擊 完全無救 世界正式進入新冷戰
分支2: 除左歐洲之外 美國本土都受攻擊 美國以及歐洲同俄國互射核彈 世界毀滅

無論點 ...
當然如果北約解體對長遠對我哋嚟講都係好事

而家呢班自稱名門正派實際上就係玩圍毆專係做埋啲垃圾仆街野。

而家呢個馬克龍約翰遜就似足呢個岳不群左冷禪

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-6-30 11:49 發表

其實老一輩既美國政壇人物
唔係而家掌權果班人咁諗法
桑德斯 基辛格 佢地都唔同意過份刺激俄國
但係而家果班 真係覺得美國仲係宇宙最強
只有佢地可以打人 其他人連反抗都唔得
因為其實佢哋知道自己已經衰弱ing
再唔出手就會遲
只有快快出手可能仲可以搏一鋪翻到身

如果你有睇壯志凌雲2其實佢哋自己國內都知道而家佢哋自己嘅軍工科技開始落後緊

既然自己跑得唔快咪試下出矛招去拖人哋囉

引用:
原帖由 羅家聰 於 2022-6-30 12:39 發表
中國連克里米亞都沒承認屬俄羅斯,又何況烏東,5毛又衝出來7
而家講緊敘利亞
白癡仔

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2022-6-30 13:04 發表

嚟十幾個國家隨時可以彈弓手
好多傻仔以為成世接濟呢個國家

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]