• 瀏覽: 28,824
  • 回覆: 203
+19
司機表示嬲嬲🐷

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-6-30 07:29 發表
烏克蘭東部盧甘斯克(Luhansk)及頓涅茨克(Donetsk)地區大部分領土落入俄羅斯手中,敘利亞政府6月29日承認該兩個地區的獨立地位,烏克蘭總統澤連斯基(Volodymyr Zelensky)隨即宣布與敘利亞斷交。

美聯社報道,敘利亞總統巴沙爾(Bashar Assad)早前與烏東該兩個地區的代表會面後,大馬士革方面決定承認「盧甘斯克人民共和國」及「頓涅斯克人民共和國」獨立和建立外交關 ...
甲級戰犯
司機

引用:
原帖由 chloechoi 於 2022-6-30 09:31 發表
敘利亞違反中國主張保護國家領土完整,依家講到出口會否得罪中國
當然會!所以中國一定會好好“懲罰”佢😂

承認獨立就早咗啲,等人哋宣布才承認

咪斷囉。

從表面去看,自己國土被分裂而獨立,是難以接受,所以斷交不難想象,不過,一個國家嘅外交是一個總統說了算?還是應該有一個合法的程序?這件事只反映了演員司機太鐘意表現自己,這場戰爭,烏克蘭基本上已經輸了,如果佢願回想當初,就知自己被水了,現在只欠一個下台階而已。

敘利亞識得玩🤣

引用:
原帖由 小李廣花榮00 於 2022-6-30 12:15 發表

所以俾D極端分子掌權真係係害死國民㗎, 佢哋依D操作永遠係偷雞唔到蝕渣米, 小國點樣生存有曬textbook你學, 大大個新加坡面面俱圓佢唔學係要捉蟲作死
好多"猛人"睇唔起新加坡
話佢係鼻屎國吖😐

遲啲除咗屎眼聯盟及歐根聯盟,全世界都承認烏東2地獨立

引用:
原帖由 小李廣花榮00 於 2022-6-30 12:15 發表

所以俾D極端分子掌權真係係害死國民㗎, 佢哋依D操作永遠係偷雞唔到蝕渣米, 小國點樣生存有曬textbook你學, 大大個新加坡面面俱圓佢唔學係要捉蟲作死
好多小國都想加入歐盟/北約, 諗住樹大好遮陰, 但如果你唔聽話, 想搵大佬著數, 隨時比大佬叫出來要你衝, 做左炮灰死左都唔知乜野事

烏克蘭要唔要制裁敍利亞?

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-6-30 10:44 發表
搞搞下連聯合國都承認埋嘅時候,烏克蘭是否應該退出聯合國
烏克蘭充份體驗民主選舉的真諦,一個戲子就可以將整個國家毀滅

多少家庭從此兩地分隔。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]