• 瀏覽: 28,799
  • 回覆: 203
+19
烏克蘭制裁敘利亞? 自已國土都俾俄羅斯炸到爛溶溶,憑乜本事?

烏黑爛 仲廢過呆灣
有咩值得建交 ?

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-6-30 11:22 發表

第三次世界大戰
我完全睇唔到北約有任何勝算
就算佢哋自己落場都唔見得同俄羅斯有得打
如果就算打核戰你話邊個死傷慘重
俄羅斯嘅幅員咁廣闊
基本上人口密度邊有得同佢比吖

而家立陶宛喺度串柒柒
我覺得就算俄羅斯真係打立陶宛
佢哋都唔夠膽還手
最理想情況
俄國出手KO立陶宛 北約唔敢出兵 只係敢係門口吠
其他周邊小國認清北約保護唔到佢地 紛紛同俄國私人deal
繼而引發北約成員集體跳船 北約解體

最可怕情況
俄國出手 北約亦出手
俄國唔會同北約打傳統戰爭 一定會出核彈
分支1: 歐洲被核攻擊 完全無救 世界正式進入新冷戰
分支2: 除左歐洲之外 美國本土都受攻擊 美國以及歐洲同俄國互射核彈 世界毀滅

無論點都好 歐洲未來已經無任何選擇
中國亦都唔會再對歐洲抱有任何幻想
歐美又一次向世界展示 所謂民主政制 有幾爛

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-6-30 11:19 發表

咪就係開咗個先例咯
一不離二二不離三
有可能

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-6-30 11:38 發表

最理想情況

最可怕情況
俄國出手 北約亦出手
分支2: 除左歐洲之外 美國本土都受攻擊 美國以及歐洲同俄國互射核彈 世界毀滅

無論點 ...
如果射核彈我好難想象個股市會點嘅情況
😅😅😅😅
因為大家都睇唔到有希望仲要錢嚟做乜

同2019一樣,打爛自己家園

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-6-30 11:38 發表

最理想情況

最可怕情況
俄國出手 北約亦出手

無論點 ...
當然如果北約解體對長遠對我哋嚟講都係好事

而家呢班自稱名門正派實際上就係玩圍毆專係做埋啲垃圾仆街野。

而家呢個馬克龍約翰遜就似足呢個岳不群左冷禪

自己搞到國家爛地一塊仲點制裁人哋呀

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-6-30 11:39 發表

如果射核彈我好難想象個股市會點嘅情況
😅😅😅😅
因為大家都睇唔到有希望仲要錢嚟做乜
其實老一輩既美國政壇人物
唔係而家掌權果班人咁諗法
桑德斯 基辛格 佢地都唔同意過份刺激俄國
但係而家果班 真係覺得美國仲係宇宙最強
只有佢地可以打人 其他人連反抗都唔得

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-6-30 07:29 發表
烏克蘭東部盧甘斯克(Luhansk)及頓涅茨克(Donetsk)地區大部分領土落入俄羅斯手中,敘利亞政府6月29日承認該兩個地區的獨立地位,烏克蘭總統澤連斯基(Volodymyr Zelensky)隨即宣布與敘利亞斷交。

美聯社報道,敘利亞總統巴沙爾(Bashar Assad)早前與烏東該兩個地區的代表會面後,大馬士革方面決定承認「盧甘斯克人民共和國」及「頓涅斯克人民共和國」獨立和建立外交關 ...
「形體動作方法」扮嘅姐
史坦尼斯拉夫斯基,講述演員要點樣結合外在動作同內在情緒,將角色呈現係觀眾眼前,即係「由外到內再到返外」。呢種方法被稱為「形體動作方法」

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-6-30 11:49 發表

其實老一輩既美國政壇人物
唔係而家掌權果班人咁諗法
桑德斯 基辛格 佢地都唔同意過份刺激俄國
但係而家果班 真係覺得美國仲係宇宙最強
只有佢地可以打人 其他人連反抗都唔得
因為其實佢哋知道自己已經衰弱ing
再唔出手就會遲
只有快快出手可能仲可以搏一鋪翻到身

如果你有睇壯志凌雲2其實佢哋自己國內都知道而家佢哋自己嘅軍工科技開始落後緊

既然自己跑得唔快咪試下出矛招去拖人哋囉

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-6-30 11:46 發表

當然如果北約解體對長遠對我哋嚟講都係好事

而家呢班自稱名門正派實際上就係玩圍毆專係做埋啲垃圾仆街野。

而家呢個馬克龍約翰遜就似足呢個岳不群左冷禪
佢地個核心係將世界推返去一戰時
用軍事綑綁歐洲國家 令到佢地無任何選擇
但現時呢個局面 歐洲自己有份造成 怪得邊個

唔好睇到馬克龍同金毛莊咁高
佢地只係兩條狗
馬克龍失去國內議會大多數席位後 已經跛腳
金毛莊唔係俄烏戰事 早就要下台

短期要睇俄國點樣處理烏國同立陶宛
中期要睇下歐美面對衰退時會係乜野死樣
長期要睇下中國面對呢個情況 會唔會放棄萬隆會議 不結盟運動

總之 世界不再太平

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-6-30 11:52 發表

因為其實佢哋知道自己已經衰弱ing
再唔出手就會遲
只有快快出手可能仲可以搏一鋪翻到身

如果你有睇壯志凌雲2其實佢哋自己國內都知道而家佢哋自己嘅軍工科技開始落後緊

既然自己跑得唔快咪試下出矛招去拖人哋囉
問題係 佢地呢種強 真係強咩?
反正到最後 我覺得佢地自爆可能性好大
歐洲經濟已經唔得 仲要係咁加軍事預算
黎緊俄國估計會出手 係原材料出口上打擊佢地

但呢D都已經係好遠既事
近在眼前 係立陶宛 俄國無可能唔處理

交戲

引用:
原帖由 kid_a 於 2022-6-30 11:08 發表

遲D 仲有無得斷交呢.......國都亡左....
唔知烏克蘭頂得耐d,定係臺灣國頂得耐d。。🤔🤔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]