• 瀏覽: 33,070
  • 回覆: 168
+3
習主席都有佢顧慮嘅道理
中國十幾億人染疫嘅話。。。
呢個數字就實在太嚇人了!

香港防疫不力引致重大傷亡,市民可否上書中央政府追究廢官責任?

所以, 香港政府顧問磚家、 兆恥、林鄭, 全部抗疫唔及格.

動態,意即是浮動?在數字方面不一定是零?這數字是浮動的?亦即接近零?不知我猜得對不對?

呢個決定真係好英明

聽到習主席咁講真係好開心身為中國人有個咁聰明咁叻既國家領導真係好感動

一路都覺得根本唔應該放寬
其實病毒一日未係世界完全消失晒
都應該繼續嚴格既控制措施

真係要果斷D,例如應該禁晒全日堂食,只準外賣

建議所有K房,主題公園,遊樂場,運動場,游泳池,GYM等等要保持關閉
表演節目應該要繼續停止,旅遊業繼續停運

個人認為應擴展「安心出行」使用既範圍
咁先有望達到清零
直到隻病毒完全係世界上消失晒先好再開番

引用:
原帖由 茶餘面后 於 2022-6-29 21:20 發表
所以, 香港政府顧問磚家、 兆恥、林鄭, 全部抗疫唔及格.
磚家各有各講先麻 L 煩

引用:
原帖由 剎華 於 2022-6-29 21:21 發表
動態,意即是浮動?在數字方面不一定是零?這數字是浮動的?亦即接近零?不知我猜得對不對?
動態意思是, 持續行動中, 因為疫情持續反彈, 主要係受無能西方拖累, 一直消極清零, 一直輸出病毒, 躺平禍害人類.

西方虛偽無恥, 口講人權, 實則人命比狗賤. 槍擊案、製造戰爭、散播病毒...

他重申實施動態清零,寧可暫時影響一點經濟發展,也不能讓人民生命健康受到傷害。

習大大

引用:
原帖由 剎華 於 2022-6-29 21:21 發表
是指在不同情況下靈活處理各種不同問題。道可道,非常道。

呢個疫情, 淨係美國都死症成百萬人, 學外國共存, 即係同等死冇分別。

換轉香港班磚家處理中國抗疫既手法,唔知要死幾多人

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2022-6-29 21:37 發表
換轉香港班磚家處理中國抗疫既手法,唔知要死幾多人
証明武漢初期撤換鍾南山是正確的!

好呀,繼續鎖國,香港繼續安享清靜

引用:
原帖由 好鐘意講廣東話 於 2022-6-29 20:57 發表
【Now新聞台】中共中央總書記、國家主席、中央軍委主席習近平訪港前到武漢考察,強調如果搞「集體免疫」、「躺平」之類的防控政策,後果不堪設想。他重申實施動態清零,寧可暫時影響一點經濟發展,也不能讓人民生命健康受到傷害。

又重申堅持動態清 ...
從新華社這篇報導可知,今次大陸減疫監,肯定不是習帝的意思!因為減疫監這個決定,和他在這篇報導內的言論不符。昨天宣布了大陸減疫監,今天下午廣東省宣佈跟隨,現在竟然發表了習帝這篇講話,似乎顯示習帝心有不甘,減疫監明顯偏離了動態清零。但他心有不甘又如何?難道會突然加疫監?

主題標籤 #習近平
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]