• 瀏覽: 26,858
  • 回覆: 174
英國外交大臣卓慧思周二(28日)出席國會下議院外交事務委員會會議時表示,英國應從俄烏戰爭吸取經驗,及時向台灣提供軍事援助........

台灣人太命苦,將來不但要面對美國種種苛索之外,可能還要向英國繳交「保護費」。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220629/bkn-20220629180054409-0629_00992_001.html

吸取俄烏戰事教訓?到底吸取咗幾多教訓呢?
依家開始對烏黑蘭提供咗幾多武器呢?幾時先至可以反攻俄羅斯呢?

破落帝國仲想插手呆灣,不自量力!

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-6-29 20:15 發表
吸取俄烏戰事教訓?到底吸取咗幾多教訓呢?
依家開始對烏黑蘭提供咗幾多武器呢?幾時先至可以反攻俄羅斯呢?
六月反攻莫斯科... 仲有一天, 令人期待呢!

陰國又想搵呆灣著數高價賣過期武器

阿根廷好似想買大陸戰機喎,而家可以打個折囉。

嬰國外交大臣講得好似好動聽,其實可能係咁諗:嬰國應該吸取尾國高價賣古老武器俾台灣嘅教訓,乘機揾返筆,遲下可能蘇州過後無艇搭㗎喇。

不知若台灣留起先進軍備, 中國又不攻台,那些軍備又有何用,這證明英國有信心中國一定會和台灣開戰,英國能未卜先知?抑或從甚麼渠道收到線報?

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-6-29 20:08 發表
英國外交大臣卓慧思周二(28日)出席國會下議院外交事務委員會會議時表示,英國應從俄烏戰爭吸取經驗,及時向台灣提供軍事援助........

台灣人太命苦,將來不但要面對美國 ...
乜武器先?如果響大6門前放導彈,等同開戰

班鬼佬又搞搞陣,唯恐天下不亂,班鬼佬又想搞分化玩離間計

咁做即係逼中國要提前武統啦
英美係咪可以承擔到後果

大陰國外相又亂吠

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-6-29 20:08 發表

台灣人太命苦,將來不但要面對美國 ...
其實,咁依家英國又供應咗幾多武器比烏克蘭呢?
又得個吹字

引用:
原帖由 lam4451 於 2022-6-29 20:25 發表
阿根廷好似想買大陸戰機喎,而家可以打個折囉。
國家仲要公投

引用:
原帖由 人之初大大 於 2022-6-29 20:27 發表

乜武器先?如果響大6門前放導彈,等同開戰
供應咩普通武器比台灣,真係無咩邦助
不如直接送幾粒核彈比台灣啦!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]