• 瀏覽: 44,753
  • 回覆: 271
+5
wow...magic 

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2022-6-30 11:00 發表

BNOner? 佢哋好多唔識英文
香港人之英文程度, 遠不及泰國人;反映香港之教育很失敗!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-6-30 11:17 發表

香港人之英文程度, 遠不及泰國人;反映香港之教育很失敗!!
呢個同董建華推行母語教育有關,唔三唔四,搞到中英文程度都低落

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2022-6-30 11:33 發表

呢個同董建華推行母語教育有關,唔三唔四,搞到中英文程度都低落
所以BNO家長, 帶住仔女, 無鞋挽屣走~

引用:
原帖由 阿努阿圖瓦圖 於 2022-6-29 14:31 發表
英伯明翰氣體爆炸 全屋粉碎一死一危殆 物業剛易手註明「熱水爐待修」......
...
依家唔係「熱水爐待修」

依家係「爛地待建築」

引用:
原帖由 阿努阿圖瓦圖 於 2022-6-29 14:31 發表
英伯明翰氣體爆炸 全屋粉碎一死一危殆 物業剛易手註明「熱水爐待修」......
...
有寫都無用,要識睇得架

引用:
原帖由 kid_a 於 2022-6-30 11:43 發表

依家唔係「熱水爐待修」

依家係「爛地待建築」
999年期, 爛地有價~

發生喺英國就個別事件,發生喺中國就話係基建差,大家睇唔睇到某d人可以有幾低能?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 30-6-2022 10:54 發表

香港人用慣日本電器, 廠家又細心體貼, 說明用字都就晒香港人;英國之老年電器說明, 隨時令你丈八金剛, 模不著頭腦!!

呢啲生活細節差異, 文宣們係唔會話你知, 但吃虧既係你!!
可能個kol拍緊片,點知demo時就⋯

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-6-30 10:11 發表

真係未見過藍絲拎BNO移民 多謝分享經驗
你冇見過即係冇???你見過你爸爸媽媽行房沒有?????

熱水爐爆都唔會炸成咁吖嘛

引用:
原帖由 一家團聚 於 2022-6-30 12:13 發表

你冇見過即係冇???你見過你爸爸媽媽行房沒有?????

我咪多謝左師兄經驗分享,只係講未見過,又無講無 勿想太多

咁恐佈?

引用:
原帖由 LauLQ 於 2022-6-30 10:09 發表

點解? 你真係覺得無藍絲拎bno移民? 
小粉紅有bno一樣會移,更何況藍絲

幾多人口中愛國,身在外國先得架!
咁就真係要多9謝黃c曱甴搞破壞,先至帶挈到藍絲拎bno玩移民喇!

英國的屋會爆。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]