• 瀏覽: 44,736
  • 回覆: 271
+5
一路好走

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-6-29 17:00 發表

紐西蘭都有BNOers咩??
系烏克蘭

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-6-30 07:41 發表

呢個結論真係推番200幻手足嘅努力
點解? 你真係覺得無藍絲拎bno移民? 
小粉紅有bno一樣會移,更何況藍絲

幾多人口中愛國,身在外國先得架!

引用:
原帖由 LauLQ 於 2022-6-30 10:09 發表

點解? 你真係覺得無藍絲拎bno移民? 
小粉紅有bno一樣會移,更何況藍絲

幾多人口中愛國,身在外國先得架!
真係未見過藍絲拎BNO移民 多謝分享經驗

引用:
原帖由 freemind1 於 2022-6-29 15:09 發表
地區係曱甴黃人移民熱點,似bnoer,唔識英文,冇錢裝修,脷嘢。
你係咪唔識睇中文!
報道話男子被鄰居救出,同鄰居講,仲有一個女子在屋內!
咁即係識英文啦!
唔通班鄰居全部係香港人,識廣東話?

引用:
原帖由 鴻昇嘉型 於 2022-6-30 07:30 發表
屋企用電爐
所以唔好貪平, 買英國之文物屋宇, 內裡的老年設施, 分分鐘成為定時炸彈!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-6-30 10:28 發表

所以唔好貪平, 買英國之文物屋宇, 內裡的老年設施, 分分鐘成為定時炸彈!!
未夠慈雲山車房個單勁!
我有 friend 住怡乜居, 佢後來都好平咁放咗層樓!

引用:
原帖由 阿努阿圖瓦圖 於 29-6-2022 14:31 發表
英伯明翰氣體爆炸 全屋粉碎一死一危殆 物業剛易手註明「熱水爐待修」......
...
係咪新移民唔識操作呀!?

買樓送火葬,rip

引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-6-30 10:31 發表

未夠慈雲山車房個單勁!
我有 friend 住怡乜居, 佢後來都好平咁放咗層樓!
所以BNO去到英國, 唔好急急買樓, 了解多啲國情、睇定啲先~

引用:
原帖由 icantstop 於 2022-6-30 10:34 發表

係咪新移民唔識操作呀!?
就算你曉英文, 都未必懂操作;老年器具之說明, 跟現代的差異好大!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 30-6-2022 10:37 發表

就算你曉英文, 都未必懂操作;老年器具之說明, 跟現代的差異好大!!
都係,我以前用過以kerosene做heating的,唔識用真係會lai野架!

抵死!

引用:
原帖由 icantstop 於 2022-6-30 10:45 發表

都係,我以前用過以kerosene做heating的,唔識用真係會lai野架!
香港人用慣日本電器, 廠家又細心體貼, 說明用字都就晒香港人;英國之老年電器說明, 隨時令你丈八金剛, 模不著頭腦!!

呢啲生活細節差異, 文宣們係唔會話你知, 但吃虧既係你!!

引用:
原帖由 阿努阿圖瓦圖 於 2022-6-29 14:31 發表
英伯明翰氣體爆炸 全屋粉碎一死一危殆 物業剛易手註明「熱水爐待修」......
...
BNOner? 佢哋好多唔識英文

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]