• 瀏覽: 12,543
  • 回覆: 51
葵涌道昨日上午(28日)11時許,發生一宗致命車禍,意外涉及兩輛貨車及一輛九巴。其中,一輛雙層巴士疑突然在中線停下,尾隨一輛中型貨車見狀收慢

我信巴士佬持續受到乘客滋擾 行車期間故意騷擾車長都係違法

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/786741/葵涌道致命車禍-疑九巴突停路中釀三車相撞-巴士車長涉危駕被捕

果啲長段冇燈位的路⋯好多司機都喜歡狂奔

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-6-29 11:52 發表
葵涌道昨日上午(28日)11時許,發生一宗致命車禍,意外涉及兩輛貨車及一輛九巴。其中,一輛雙層巴士疑突然在中線停下,尾隨一輛中型貨車見狀收慢

講句公道話, 快速公路是不可以停在路中的, 貨車司機被他害死了; 就算巴士上有任何問題, 要行到慢線才停, 可以的盡量開到巴士站是駕駛常識

呢個巴士佬害死人

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-6-29 11:52 發表

貨van撚跟車太貼,唔抵可憐😏

引用:
原帖由 倉底之蛙 於 2022-6-29 14:49 發表

貨van撚跟車太貼,唔抵可憐😏
同感 兩車都係佢未切線已經停咗

引用:

巴士車長停車回答乘客問題
據了解,涉事巴士為九巴30X線,行駛期間有一名乘客多次查詢巴士路線,巴士司機慢車回答。事發時巴士司機停車回答乘客問題,尾隨的中型貨車亦都停下,但輕型貨車懷疑收掣不及撞向中型貨車,終三車相撞。

乘客固然衰,呢個仆街司機更衰到不堪,就算發晦氣,都唔應該就咁停哂架巴士等於謀殺 ! 咁樣拆哂人地一個大好家庭,必有報應 !

慘, 車頭撞到咁

所以我從來唔敢睇小蝴蝶效應,自己做既決定唔一定只影響身邊D人,係錯誤時間地點做錯誤事有機會害到其他唔識的人

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-6-29 21:19 發表
慘, 車頭撞到咁
撞落人地塊尾板度

引用:
原帖由 棧道 於 2022-6-29 14:36 發表
呢個巴士佬害死人
先頭東張西望話個巴士司機突然停在馬路中解答乘客問題喎 😡

引用:
原帖由 snooboy 於 2022-6-29 21:35 發表

先頭東張西望話個巴士司機突然停在馬路中解答乘客問題喎 😡
唉, 害死人

引用:
原帖由 hklv 於 2022-6-29 14:23 發表

講句公道話, 快速公路是不可以停在路中的, 貨車司機被他害死了; 就算巴士上有任何問題, 要行到慢線才停, 可以的盡量開到巴士站是駕駛常識
講得好啱

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-6-29 21:37 發表

唉, 害死人
所以俾差人拉囉 😏

引用:

一時之氣搞出人命

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]