• 瀏覽: 16,802
  • 回覆: 105
引用:
原帖由 剎華 於 2022-6-28 23:45 發表

一定是特別日子才下來啊,難道逢初一、十五都來賞花觀月啦喎~~~那才是擾民。
可能視察深圳參觀華為,讚揚精準防疫表現。

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-6-29 00:01 發表

可能視察深圳參觀華為,讚揚精準防疫表現。
習大大自然要照顧到方方面面的發展,香港只是其中之一,所以有人說香港已經失寵,我看又未必,只是因如今中國發展迅速,香港的腳步已經跟不上,還被暴動踩一腳,這次習大大來港,他發表的講話才是真正的一錘定音,比國安法更為有效果,畢竟法律是死的,沒有形象,自然比不上領導人的威信來得見成效了。

當然,也不能說經過習大大為下屆特首「灌頂」傳功後就百事皆休,這只是一種助力,在未來種種新挑戰下,還是要看香港新領導班子的作為,相信習大大為香港已經煞費苦心,大家留心聽他的言語,貫徹執行,不要出岔子,這就已經稱職了,也不是要給李生壓力,一切都是為香港的未來。

咁係咪可以唔洗返工?

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-6-28 16:13 發表
警方今(28日)交代有關國家主席習近平出席香港回歸25周年大會暨香港特別行政區第6屆政府就職典禮的行動安排,警務處助理處

好!貴人招風雨,7/1應該會大雨,但唔緊要,習主席會 ...
建議全港禁足3日

換左林鄭,所有野做得更到位,唔使俾面班小黃人

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-6-28 23:57 發表
封路搞到藍絲返唔到工,會唔會媽到反轉呢
敢怒不敢言

慣常做法,只有唔正常嘅人諗法唔同

6月30日又很像1997年有政權移交儀式,7月1日有特區成立慶典

終於真正係中國下的香港👍

應該坐c919啦呱 班藍c話邊個坐波音邊個就係漢奸 希望佢今次坐國產機唔好比狗話漢奸啦

引用:
原帖由 s336990_1 於 2022-6-28 17:29 發表
我遊車河成日來回元朗同灣仔架喎
咁要改下路線喇
不如去台灣 阿習好似好耐冇去過

引用:
原帖由 Alan.C 於 2022-6-29 03:54 發表

不如去台灣 阿習好似好耐冇去過
叫美國總統來贈興啊笨

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-6-28 16:20 發表
拒絕親民
如果吾係香港搞成甘,洗鬼做甘多野,如臨大敵,雖然䏲死得把口既黃狗做吾到乜野出來

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]