• 瀏覽: 548
  • 回覆: 20
+3
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-27 21:45 發表
會上義大利總理德拉吉(Mario Draghi)提議針對俄羅斯石油及天然氣設定進口價格上限,此提議受到法國總統馬克宏(Emmanuel Macron)在內的領導人支持。《衛報》指出,只要歐洲國家擬定天然氣上限價格,並拒絕以更高價購買天然氣,俄羅斯在短期內沒有替代市場的情況下,就不得不接受歐洲所開的價碼。

咪好 L 過去搶
佢on9啫 你唔買又搵唔到替代 冬天又來啦 歐洲又凍死幾多人?

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-6-27 22:19 發表
單方面設價格上限無乜用喎,俄佬可以唔賣啫,大家一拍兩散囉

除非買家有好多選擇,唔買俄油可以有其他能源替代啫,否則買家唔一定有著數喎
有得揀一早唔用啦 而家成個西歐個春袋畀人練住 一味打咀炮有咩用

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2022-6-27 22:28 發表

佢on9啫 你唔買又搵唔到替代 冬天又來啦 歐洲又凍死幾多人?
著多幾件冷衫囉

引用:
原帖由 gogoaway 於 2022-6-27 21:50 發表
瘋7搞唔死俄佬, 又倡議on9題目
加力打壓, 其實呢班政棍IQ & EQ 都近乎0 , 回力標再重來!!
現在1美元=53.2盧布
到8月就知瘋7 儍到亡國邊懸
反正都係做一屆起,二屆止,叫完口號..厄左班愚民的選票就關仁

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2022-6-27 22:30 發表

有得揀一早唔用啦 而家成個西歐個春袋畀人練住 一味打咀炮有咩用
如果天然氣單靠老尾供應,冬天歐豬真係死 L 得

在大宗商品市場,天然氣價格走高。截至目前,歐洲基準荷蘭近月TTF天然氣期貨價格上漲3.5%,至每兆瓦時133歐元。上周累計上漲了9.1%。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]