• 瀏覽: 9,505
  • 回覆: 17
+4

天水圍出現一名「小惡霸」,事發於天水圍天暉路體育館的兒童遊戲室,一名幼兒在遊戲室爬行期間,一名約6歲「小惡霸」突然走至嬰兒背後,向其背部上狠踏一腳,幼兒即時嚎哭。有在場其他家長事後透露,原來該「小惡霸」有襲擊小朋友前科。

據網上流傳影片可見,一名幼兒在兒童遊戲室四處爬行,場內有不少小孩在家長陪同下嬉戲,豈料一名年約6歲的男童突然快步上前,一腳重踏幼兒的背部,受襲幼兒當場嚎哭,該名男童亦隨即離開。

有目撃者事後在社交平台透露指,「事後問在場家長,呢個小惡霸唔係第一次咁做!」。另外,一名網民分享了一張疑似引述涉事雙方家長對話的截圖,稱該男童家長得悉事件後竟回應,「我仔打你個仔,你咪打返我個仔囉」。

網民Georgina Chan圖片

相關影片於網上瘋傳,有網民分享類似經歷,指曾帶同自己9個月大的兒子到場玩樂,亦被該名「小惡霸」襲擊揸頭,即使向男童母親投訴,對方仍無動於衷,只着男童「去第二度玩」;其他網民亦紛紛批評「小惡霸」過分,「咁細個已經咁暴力,個bb家長唔喺身邊」、「生仔真係要考牌」!

佢阿媽咁樣回應真係睇得出平時縱慣咗個小朋友

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2349829/即時-港聞-天暉體育館幼兒遭狠踩背部-6歲-小惡霸-被揭有前科

引用:
原帖由 祝你生日快樂 於 2022-6-27 15:26 發表

天水圍出現一名「小惡霸」,事發於天水圍天暉路體育館的兒童遊戲室,一名幼兒在遊戲室爬行期間, ...
自己唔識教仔,咪等其他家長幫佢教仔

小惡霸家長係邊度??

曱甴仔

引用:
原帖由 longgun67 於 2022-6-27 15:29 發表

自己唔識教仔,咪等其他家長幫佢教仔
家長唔好出手,
搵個九歲的去教導個小霸王比教好D,

係時候整個兒童監獄了,入面食好住好咩都好,仲有社工關心,但就係無電子儀器同遊樂設施同要做功課 ,等班小惡霸悶出個鳥來

有哂襲擊幼兒嘅片,即刻報警,拉埋死仔包父母

黑暴生力軍

家長唔理,去揾幾個8~9歲去玩下搏擊囉!

報警啦
嚇下條6歲都好

咁細個就咁優獸

引用:
原帖由 小稀 於 2022-6-27 15:34 發表

家長唔好出手,
搵個九歲的去教導個小霸王比教好D,
這個可以嗎

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2022-6-27 22:49 發表
家長唔理,去揾幾個8~9歲去玩下搏擊囉!
一於集合十幾個十二歲以下的小朋友!
來個私了小畜牲計劃!
好嗎?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-27 15:29 發表
小惡霸家長係邊度??
應該打個小惡霸個家長, 等佢地以後識點樣教仔.

呢啲格大小小都加入黑社會

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]