• 瀏覽: 37,669
  • 回覆: 223
  • 追帖: 1
今日(26日)的《東張西望》講到有苦主便用香港大型銀行的信用卡,但在信用卡使用異常並在沒有被通知的情況下被人盜用,二人合共損失十多萬。鄧生

真係有啲驚!都唔知CUT唔CUT咭好。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時娛樂/785875/東張西望-消失的授權驗證碼短訊-銀行唔理原因照要苦主繳交欠款

看見白光,聽到'等著你回來',就係時候到。😭😭😭
個電話俾人hack左啦
勾晒d短訊

無鬼不會死人,鬼在何方?

鄧生在一天凌晨收到一條信用卡公司發來的驗證短信,但鄧生並沒有加以理會,第二天在網上銀行翻查才得知自己的信用卡被人刷了六次,每次約5千多,合共被刷了四萬多元。

6次×就算每次$6000=$36,000,點解會4萬多?

alipay 多數都冇發otp架喎,真係想知佢用邊間銀行既信用咭囉。

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2022-6-27 16:26 發表
個電話俾人hack左啦
勾晒d短訊
但電訊公司無記錄喎

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-6-27 16:51 發表

下面留言有講係痕身
唔該晒,睇漏咗,如果係真,咁佢做得好差喎,一日間過咁多次數都唔contact 卡主。我試過用渣打嘅卡,用黎簽一筆比較大嘅數,佢哋即係打電話問係咪真係我簽 ?

東張堆左件事上報紙!

所以我要求降低credit limit,費事比人偷咗張卡look大數。

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2022-6-27 17:02 發表
所以我要求降低credit limit,費事比人偷咗張卡look大數。
我都係咁做。

引用:
原帖由 hhhhkkkk1 於 2022-6-27 16:45 發表
alipay 多數都冇發otp架喎,真係想知佢用邊間銀行既信用咭囉。
Alipay每單交易都有短訊

On其實要找

引用:
原帖由 batboy27 於 2022-6-27 17:05 發表

Alipay每單交易都有短訊
點會呀,我日日都用緊,邊有otp呀 ? 我意思係one time password 喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]