• 瀏覽: 31,584
  • 回覆: 193
  • 追帖: 1
+2
七大工業國集團(G7)峰會周日(26日)在德國巴伐利亞州艾爾莫城堡(Elmau Castle)登場,會議宣布啟動由美國主

哈哈,成班政棍又有新方法,去昆錢,五百億又袋袋平安,基建重來都係得個吹字🤣🤣🤣

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0627_00992_001.html

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。
啟動美歐基建先會實際啲,無產能過剩學乜人輸出喎。

2027年籌集6六千億美元,生意佬第一個問題係,每年供幾多錢?
舊年六月9-up完 Build Back Better World(B3W),今次改包裝再重新上架。
這幾年,G7 承諾的「xx年前完成」,例如舊年初承諾2022年底送出N億支疫苗,大家早已忘記了。
2027 年?支持佢連任先啦。

多得呢啲人,終於深深明白"聽其言而觀其行“呢句說話。

引用:
原帖由 6674 於 2022-6-27 10:11 發表
2027年籌集6六千億美元,生意佬第一個問題係,每年供幾多錢?
舊年六月9-up完 Build Back Better World(B3W),今次改包裝再重新上架。
這幾年,G7 承諾的「xx年前完成」,例如舊年初承諾2022年底送出N億支疫苗,大家早已忘記了。
2027 年?支持佢連任先啦。
G7等歐美國家其內部已衰退到一個極點,其國民亦因過往的(奶嘴樂)政策,使其國民懶到一個極點,其國家出資的任何基建項目,大多數都不能見工上班工作。。。
正如現時美國吸毒及搶劫是合法的,既然搶劫合法又怎會上班呢?無,咪去搶唄!
另,吸毒合法,難道老同有力氣去搬磚?
所以歐美等國內基建有錢都無人做,那要圈錢就只要向外了。。。

睇見尾國運輸系統,第3世界國家都唔敢搵佢。

正所謂執輸行頭慘過敗家
而家見肥豬肉比人人鬥搶

有版你睇,日本投資在印度的高鐵,現在估計推遲至2028年完工,未肯公佈還要嘔多幾多錢。南韓為柬埔寨建造的水壩決堤。
大家夾錢,第日工程判俾邊個?中國模式由阿爺拍板,銀行融資,今次中鐵X局丶中建x局去啦,配合華為和民企創業。

西方國家執行能力很弱,有錢但都要派駐大量海外技工丶機械。私人企業從來不喜歡直接投資海外生產工廠,有建成又合格的廠便考慮下單,例如 Walmart,Apple,Disney。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2022-6-27 10:26 發表

G7等歐美國家其內部已衰退到一個極點,其國民亦因過往的(奶嘴樂)政策,使其國民懶到一個極點,其國家出資的任何基建項目,大多數都不能見工上班工作。。。
正如現時美國吸毒及搶劫是合法的,既然搶劫合法又怎會上班呢?無,咪去搶唄!
老美知衰啦, 上周修正左唔准墮胎, 白痴殘缺都要生出來幫手搬磚

可唔可以俾D創意, 唔好炒人野???

引用:
原帖由 francepeugeot 於 2022-6-27 10:21 發表
多得呢啲人,終於深深明白"聽其言而觀其行“呢句說話。
政治世上最污

引用:
原帖由 mickyhon 於 2022-6-27 10:26 發表

尾角內就用追逐尾角夢嘅尾周後花園非法入境人仕進行剝削強迫勞動就掂。

G7柒國還有多餘錢嗎? 不是要盡全力供養烏克蘭嗎

窮七大工業國之力,冀搖動中國十年之功
誰是真正強者,不言而喻

同類說話我已經聽咗幾次

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]