• 瀏覽: 20,666
  • 回覆: 35
候任特首李家超接受傳媒專訪時表示,上任後會積極研究通關問題。實政圓桌立法會議員田北辰今日(27日)在港台節目《千禧年代》倡議,政府考慮將港人旅客檢疫期由7日縮減至3日,其後4日則需要進行閉環式活動,並每日要做核酸檢測。

強烈支持田北辰嘅建議

香港應該加快共存開放進程,
最終實現完全開放,
成為共存開放模式的示範單位。
當中國群眾看到香港完全開放成果後,
亦會有信心共存開放。

新聞來源連結:
https://topick.hket.com/article/3286636/【復常之路】田北辰倡港人旅客檢疫期減至3日 其後4日閉環管理

引用:
原帖由 jcxz 於 27-6-2022 10:02 發表
候任特首李家超接受傳媒專訪時表示,上任後會積極研究通關問題。實政圓桌立法會議員田北辰今日(27日)在港台節目《千禧年代》倡議,政府考慮將港人旅客檢疫期由7日縮減至3日,其後4日則需要進行閉環式活動,並每日要做核酸檢測。

...
閉環同隔離冇大分別,只係活動範圍多DD

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-6-27 10:04 發表

閉環同隔離冇大分別,只係活動範圍多DD
最重要係向共存呢個正確方向走,
唔係行清零回頭路

引用:
原帖由 jcxz 於 27-6-2022 10:07 發表

最重要係向共存呢個正確方向走,
唔係行清零回頭路

D人打晒針,要死果D死得7788就自然共存

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-6-27 10:08 發表

D人打晒針,要死果D死得7788就自然共存
香港已經超過670萬人打針,
最重要係已經成功形成保護屏障,
最近嘅重症同死亡率已經都非常低,
可以走向共存開放成功之路

引用:
原帖由 jcxz 於 27-6-2022 10:11 發表

香港已經超過670萬人打針,
最重要係已經成功形成保護屏障,
最近嘅重症同死亡率已經都非常低,
可以走向共存開放成功之路

中左會死果D死晒就得,其他人頂得住

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-6-27 10:14 發表

中左會死果D死晒就得,其他人頂得住
香港已經引入兩款新冠口服藥,
中咗及時治療,
死亡率係好低

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 27-6-2022 10:17 發表

到今時今日都仲有香港人唔打針,咁真係祝佢地好運……
有D人冇打奶左都頂到,有D冇打就收皮

若果二少講嘢有用,比卡超一早起用佢入行會啦!

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-6-27 10:17 發表

到今時今日都仲有香港人唔打針,咁真係祝佢地好運……
唔好剩係香港人,全世界冇一個地方接種率有100%。

引用:
原帖由 jcxz 於 27-6-2022 10:19 發表

香港已經引入兩款新冠口服藥,
中咗及時治療,
死亡率係好低
果2種口服對肝/腎功能有影響,唔係人人拍得

同埋D藥唔係消滅病毒,只係拖慢病毒自我複製時間比身體多D時間出T/B細胞消滅病毒,最後都係靠自己

支持田少,通関才能大做生意!

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-6-27 10:22 發表

果2種口服對肝/腎功能有影響,唔係人人拍得

同埋D藥唔係消滅病毒,只係拖慢病毒自我複製時間比身體多D時間出T/B細胞消滅病毒,最後都係靠自己
好多藥都有副作用,
打疫苗都有副作用,
香港又有疫苗又有藥已經好好,
所以而家香港有條件共存開放

期望下介政府對此等賣國賊全面剿滅。由其藥物推銷員。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]