• 瀏覽: 23,440
  • 回覆: 135
+7
內地官方上周六(25日)宣布,將由周一至周四(27日至30日)在南海特定海域舉行軍事訓練。美軍神盾導彈驅逐艦本福德號(U

1/7喜慶典之際,1隻美共產黨逐艦入南海,宣戰味濃厚

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20220626/bkn-20220626131211956-0626_00952_001.html

引用:
原帖由 T2. 於 2022-6-26 19:32 發表
內地官方上周六(25日)宣布,將由周一至周四(27日至30日)在南海特定海域舉行軍事訓練。美軍神盾導彈驅逐艦本福德號(U

1/7喜慶典之際,1隻美共產黨逐 ...
老尾艦艇雖強大,但已開始老舊,睇個樣,似阿爺時代咁樣,啲戰艦又殘又舊,外型又論盡,越睇越惹人發笑。
成支海軍,包括航母,有一半以上到期維護,因人力及其他問題而要延期,唔怪得咁多問題出現了,仲要攞嚟獻世。

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-6-26 19:37 發表

老尾艦艇雖強大,但已開始老舊,睇個樣,似阿爺時代咁樣,啲戰艦又殘又舊,外型又論盡,越睇越惹人發笑。
成支海軍,包括航母,有一半以上到期維護,因人力及其他問題而要延期,唔怪得咁多問題出現了,仲要攞嚟獻世。
細個砌d戰艦模型就係咁樣

擺隻舊艦尼試水

班福特號驅逐艦USS Benfold (DDG-65)
下水日 1994年11月9日

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-6-26 19:37 發表

大量艦隻排隊入廠維修,來得到亞洲既艦都算極稀少,打得既更加少

引用:
原帖由 T2. 於 2022-6-26 19:42 發表

大量艦隻排隊入廠維修,來得到亞洲既艦都算極稀少,打得既更加少
造船業嚴重萎縮,人手不足,船塢又唔夠,艦艇又老舊,冇得搞。想強制退役,退咗後又唔夠中國數量多,根本亦造唔切,亦冇可能一時間造咁多,當然資金亦有大問題,勉強用嚟執行任務,出狀況,意外多係可以預見。
中國055等出爐,個個青春少艾,老尾就個個肥婆大媽咁款。

引用:
原帖由 ooqq88 於 2022-6-26 19:41 發表
擺隻舊艦尼試水

班福特號驅逐艦(USS Benfold (DDG-65))
下水日 1994年11月9日
呢啲已係大媽級驅逐艦,要攞去將軍澳堆填區㗎啦。

共產黨敵進我退

中共敢唔敢開火打柒老尾?

敗dumb的目的可能是想扮「大佬」!!!在G7及北約峰會期間刻意這樣做!!!

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-6-26 19:41 發表

細個砌d戰艦模型就係咁樣
你有冇發覺,老美啲戰艦,外型好論盡,掛好多嘢,東歪西倒咁?反觀中國戰艦,外型簡潔,新淨,體態輕盈?
所以話中國戰艦,係青春少女,老美戰艦,已係六十幾嘅大媽,再過幾年就嚟變阿婆……
中國:

美國:

演練其間,誤中副車就好笑嘞,老美仲派戰艦嚟南海,小心有來無回喎

引用:
原帖由 95折 於 2022-6-26 19:54 發表
聽唔到大6宣揚和平嗎? 點會隨便開火打交

你以為係邪惡美共咁全世界濫殺無辜咩

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-6-26 19:48 發表

造船業嚴重萎縮,人手不足,船塢又唔夠,艦艇又老舊,冇得搞。想強制退役,退咗後又唔夠中國數量多,根本亦造唔切,亦冇可能一時間造咁多,當然資金亦有大問題,勉強用嚟執行任務,出狀況,意外多係可以預見。
中國055等出爐,個個青春少艾,老尾就個個肥婆大媽咁款。
水面艦撞船,水底艦又撞船,美共軍備缺水

引用:
原帖由 95折 於 2022-6-26 19:54 發表
再行埋啲, 一定敢.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]