• 瀏覽: 32,540
  • 回覆: 216
+4
民主黨前九龍城區議員郭天立在區議員宣誓後被取消議員資格,隨後宣布基於「個人原因」離港。

他今日再發文表示,月前已繳清被「追討」的逾19萬款項。

郭天立在社交媒體發文指,月前已全數「退還」被當局證明確實用於區議會職務的逾10萬元「開支償還款額」,並同時歸還逾2萬元已批出的醫療津貼,以及逾6.7萬元的「預支營運開支償還款」,總數逾19萬。
他指,過去數月在不同國度遊歷,亦對不同的人和事有了新的體會,但指在旅居海外後,他及身邊親友一直承受巨大壓力及滋擾。他指自己離港以來,情緒長期抑壓而無法紓壓甚至喜怒無常,經常令朋友擔心及失望。他強調,自己並非「流亡或走佬」,離港只是旅居海外,亦期盼在隔離限制稍為放寬後,回家與朋友相聚。

黑暴人渣破壞香港,仲躝番黎做乜香港唔歡迎黑暴人渣

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1849610/即時-港聞-稱已繳清逾19萬薪津欠款-遭DQ區議員郭天立-冀回港與朋友相聚

小心EK癲狗miriam
不要民主空氣了嗎?

香港咁專制,唔好翻黎呀!繼續打國際線救港呀!

咁咪反來攞消費卷咯

唔驚番黎「被送中」?

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2022-6-26 18:46 發表
不要民主空氣了嗎?
香港冇自由空氣,點生存呀

仆街千祈咪死返你哋口中極權管治無民主嘅香港…一跪就輸一世點對得住係監倉嘅手足呀

體會啲乜野新的體會先?咁唔想講,就唔好返啦。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-26 18:58 發表

香港冇自由空氣,點生存呀
背水一戰總比荀且偷生強要即刻取消香港身份証

引用:
原帖由 willy222 於 2022-6-26 19:00 發表
體會啲乜野新的體會先?咁唔想講,就唔好返啦。
人離鄉賤

乜水?

呼吸"自由"嘅空氣, 仲會情緒長期抑壓.......?!

走咗就唔好返離!

引用:
原帖由 花fa 於 2022-6-26 18:43 發表
民主黨前九龍城區議員郭天立在區議員宣誓後被取消議員資格,隨後宣布基於「個人原因」離港。

他今 ...
自認只係旅居海外........又比CY噏中!

在鴉片國生存唔到,要回流

主題標籤 #區議會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]