• 瀏覽: 3,512
  • 回覆: 27
香港早前爆發第五波新冠肺炎,而澳門近日亦開始出現爆發。澳門社會工作局今日(25日)表示已協同24間長者院舍,自昨日(24...

香港都比澳門睇唔起
又鄰埠,鄰近地區,單單打打

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220625/mobile/bkn-20220625180447911-0625_00822_001.html

香港管理當然做得差
但得罪左馬交d乜? 日日講隔離埠點點點? 
這是自卑定自大?

隔離埠冇講錯香港, 希望新一屆政府知恥近乎勇, 把這反面教材變成正面教材

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-6-26 18:11 發表
香港管理當然做得差
但得罪左馬交d乜? 日日講隔離埠點點點? 
這是自卑定自大?
自大黎自自卑。

毒蛾條冚家鏟又係抵串嘅

五十歩笑百歩, 唔覺好得幾多, 咪一樣奶野。

香港死左9千幾人

澳門人口小唔會有呢個數字既

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2022-6-26 18:18 發表
隔離埠冇講錯香港, 希望新一屆政府知恥近乎勇, 把這反面教材變成正面教材
前車可鑑。

引用:
原帖由 74x 於 2022-6-26 18:06 發表
香港早前爆發第五波新冠肺炎,而澳門近日亦開始出現爆發。澳門社會工作局今日(25日)表示已協同24間長者院舍,自昨日(24...

香港都比澳門睇唔起
又鄰埠, ...
基本都做唔好,剛開始就全叫檢測咪可控疫情,唔使死咁多人啦,官喎,就唔使比人單打啦,根本香港特手無料到。

方向好 L 煩

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2022-6-26 18:27 發表
香港死左9千幾人

澳門人口小唔會有呢個數字既
緊緊無啦,人地應變快,盡快控制疫情,香港特手話等時機喎先全民檢測,但都未做就等下一任,又無同下一任特手溝通喎。

澳門都係講出事實啫, 況且人地又冇指名道姓, 大家唔使對號入座喎。😆😆😆

引用:
原帖由 74x 於 2022-6-26 18:06 發表

香港都比澳門睇唔起
又鄰埠, ...
睇唔起又抄襲人地處理方法?
髮型屋都封,笑死

引用:
原帖由 wch01 於 2022-6-26 18:40 發表

緊緊無啦,人地應變快,盡快控制疫情,香港特手話等時機喎先全民檢測,但都未做就等下一任,又無同下一任特手溝通喎。
爆發初期輕視不會做, 爆發高峰做來作用不大, 回落到低位又不願做, 永遠都不是合適時機

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]